Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindeki Arbede

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Atatürk Mahallesi'ndeki Bazı Vatandaşların Belediye Meclis Toplantısı Sırasında Neden Olduğu Olayları Kışkırtan Kişilerin Suç İşlediklerini Belirterek, Sorumluluğu Bulunanlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaklarını Bildirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Atatürk Mahallesi'ndeki bazı vatandaşların belediye meclis toplantısı sırasında neden olduğu olayları kışkırtan kişilerin suç işlediklerini belirterek, sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Başkan Akaydın, yaşanan olaylar nedeniyle verilen aranın ardından yeniden başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada, plan tadilatları tepkilere neden 229 parselle ilgili süreç hakkında bilgiler verdi. Akaydın, spor ve toptancı hal alanı ile ilgili önceki belediye yönetimi döneminde tahsis talebinde bulunulduğunu söyledi.

Akaydın, tartışma konusu olan bölgeyle ilgili kendilerinden önceki belediye yönetimi döneminde, yönetimin talebi üzerine Maliye Bakanlığı'nın 2 yıllığına bölge ön tahsis verdiğini hatırlattı. Akaydın, eski Başkan Menderes Türel'in görev döneminde, ön tahsise uygun olarak bu arazide tenis kortları planlandığını, bu planları da bütün Antalya'ya sunduğunu belirtti. Akaydın, seçimin ardından 11 ay önce Büyükşehir Belediyesinin görevi gereği imar planlarını yaptığını, kendisinin tesadüfen bulunmadığı mecliste de 1 üyenin çekimserliğine karşın, 30 üyenin oy birliğiyle kararın çıktığını açıkladı.

- 'HALKI KIŞKIRTTILAR'-

Karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesinin kendi görev, yetki ve sorumlulukları içerisinde Atatürk Mahallesi 229 parselde 1/1000'lik planı yapması gerektiğini vurgulayan Akaydın, şöyle konuştu:

'Burada herkesin elini vicdanına koyarak düşünmesi gerekiyor. Bu planları yapan kimdir? Bu tahsisleri alan kimdir? AK Parti Grubudur. Bu gruptaki arkadaşların da siyasetçilerin de elinde kapı gibi tahsisler varken, burada yaşayan bir kısmı bilinçsiz halkı kışkırtarak, bu gerginliği yaşatmaları, siyaset adına utanç vericidir. Siyaset, halkı ülkesine, milletine karşı kışkırtmayı öngörmez. Siyaset, siyaset arenasının en önemli alanı olan meclislere, kışkırtıcı gruplarla çakmaklarla, bozuk paralarla, telefonlarla sataşmayı provake etmeyi gerektirmez. Bunlar büyük siyasi suçlardır, ayıplardır. Antalya kenti yıllardır bu tür siyasetçilerin zaman zaman maalesef arenası olmuş ve bundan büyük zarar görmüştür.'

- SAĞLIK BAKANLIĞI UYARI YAZISI GÖNDERDİ-

Sağlık Bakanlığının da iki ay önce kendilerine aynı bölgede sağlık kompleksi yapımına yönelik, gecekondu işgalinin sonlandırılması talebiyle yazı gönderdiğini belirterek, kendilerin de bakanlığın yazısına uygun olarak sorumlu bölge Aksu Belediyesine uyarı yazısı yazdıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li grubunun halktan yana olduğunu ve 229 parseldeki vatandaşların işgalci olarak tanımlanmasını doğru bulmadıklarını anlatan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Halkın sosyal haklarının tanzim edilmesi, düzenlenmesi ama o bölgede yapılması gereken tesislerin yapılması koşuluyla halkımızın arkasındayız. Daha önce de söyledim, bunun teminatı benim. Bu doğrultuda TOKİ ile yaptığımız sözleşme taslağını sundum daha önce. Gerçek sözleşmeye dönüşmesi için meclisten plan kararının alınması ve Maliye Bakanlığı'na sunulması gerekiyor. Bu yaptığımız işlerin hepsini halkımızı gözeterek yapıyoruz. Burası Antalya halkının vizyon projelerini yapmak için son alanlardan bir tanesidir. Burada yaşayan halkımızı umutsuz kılmak, ezmek, konutlarından ne yapasına olursa olsun çıkarmak gibi niyetimiz yoktur. Bu projeleri halkla birlikte yapmayı istiyoruz. Belediyenin bunları yerine getirmesi için plan tadilatının bu meclisten geçmesi kamu görevi açısından zorunluluktur. Bundan sonra gereken başvurular Maliye Bakanlığına yapılacaktır. Maliye Bakanlığının kararı doğrultusunda gereken yapılacaktır.'

AK Parti ve MHP gruplarındaki bazı üyelerin Atatürk Mahallesi'nden gelen vatandaşları kışkırttığını, bu yönde kamera kayıtları da bulunduğunu belirten Akaydın, şu görüşleri dile getirdi:

'Bu arkadaşlarımızın halkı kışkırtarak belediye meclisinde bu tür hareketlerde bulunmaları sadece etik bir suç değil, kanuni bir suçtur. Halkı kışkırtmak etik ve kanuni açıdan suçtur. Özellikle vatandaşı kışkırtarak olaylarda sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Bu ayıbın altından nasıl kalkacaklar bilmiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak, Antalya halkının çıkarları için çalışmalarımızı yapmakta sonuna kadar kararlıyız. Bu kararlılığımız halka rağmen değil, halkla birliktedir. Halkla birlikte bu projelerin başlaması ancak bundan sonra olacaktır. Halkımıza sesleniyorum: Bize güvenin. Size rağmen bir şey yapmayız. Sizi suça teşvik edenleri iyi düşünün.'

Akaydın, salondaki bazı vatandaşların taleplerini dile getirme isteklerine, karşılıklı konuşmaların meclis usulüne aykırı olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Belediye meclisinin ikinci oturumuna AK Parti ve CHP dışındaki meclis üyelerinin katılmadığı, salonda zabıta ve özel güvenlik görevlilerinin sayısının artırıldığı gözlendi.

- 'KİMSEDEN KORKUM YOK'

Akaydın'ın konuşmasının ardından meclisin diğer gündem maddeleri karara bağlandı.

Akaydın, oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da yıllardır siyasi rant için işgallere izin veren politikalarla bugünlere gelindiğini, bugün de yine etik olmayan siyasi beklentilerle halkın kışkırtılması sonucu meclis toplantısında yaşanan olaylarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Halkı kışkırtan siyasileri ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kamuoyu ve basın önünde suçladığını ifade eden Akaydın, yapılanların hiçbir etik değere sığmadığını yineledi.

Tepkilere yönelik ek koruma talep edip etmediğine yönelik soruya ise Akaydın, 'Benim kimseden korkum yok. Bir canım var. O da Antalya'ya feda olsun' şeklinde yanıt verdi.

Bu arada tepki gösteren vatandaşların belediye binası önünden ayrılmalarından sonra, polis de bina çevresindeki görevini sona erdirdi.

(SEY-BNY-ZBD) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title