Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Urfa'da

Güncelleme:

AK Parti İl Başkanları Toplantısı için Urfa'ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Eyyübiye İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen AK Partili Belediye Başkanları'ndan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı, Eyyübiye Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret öncesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'yle birlikte Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi yerleri gezen heyet daha sonra Eyyübiye Belediyesi'ne geçti. Burada heyete Eyyübiye ilçesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumun ardından daha önce de Şanlıurfa'ya geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Eyyübiye ilçesinin manevi havasına vurgu yaptı.

Türel, "Özellikle Eyyübiye ilçemizin sınırları manevi atmosfer içerisinde çok farklı duygular yaşatıyor. Az önce Mevlid-i Halil Cami, Balıklıgöl ve Bedesteni gezdik. Gümrük Han'da melengiç kahvemizi içtik. Dolayısıyla ne zaman buraya gelsek manen bir kere çok farklı bir atmosfer içerisinde kendimizi buluyoruz. Eyyübiye ilçemiz, yeni bir ilçe. Yeni ilçe olmanın sıkıntıları her zaman başlangıçta olur. Kurumsallaşma oluncaya kadar, teşkilat yapısı oturuncaya kadar bazen bakarsınız bir masa, bir sandalye bulmakta zorlanabilirsiniz ama inşallah bu kurumsallaşma tamamlandığında hizmetler ardı arkasında gelmeye başladığında o zamanda milletin duası, milletin rızası yaptığınız bütün çalışmaların yorgunluğunu alır götürür. Bu bir başlangıç dönemi. Hayatta değişmeyen tek şey değişim ama değişimde adaptasyon da en zor süreçtir. Onun için en zor süreci yaşıyor başkanımız, belediyemiz ve tabi ki, halkımızla birlikte. Bu kurumsallaşma tamamlandığında Eyyübiyeli vatandaşlarımız hizmetlerin geldiğine şahitlik edeceklerdir. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Biz de elimizden geldiği kadar tabi ki, destek olacağız. Amasya Belediye Başkanımız bugün burada. Ben şahsen burada ziyarette bulunuyorum. Nevşehir Belediye Başkan Vekilimiz burada. Sayın belediye başkanımız uluslararası bir toplantı için Çin'de bulunuyor. Dolayısıyla burada el birliğiyle birlikten güç doğar misali ne yapabileceksek bakacağız tabi. Sonuç itibariyle dediğim gibi Eyyübiye tarih kokan, peygamberler diyarı bir ilçemiz. Buraya ne yapsak azdır" dedi.

TÜREL, İSMİN ANTALYA PARKI OLMASINI İSTEDİ

Sunumda Eyyübiye ilçesinde yapılması düşünülen ve ismi Menderes Türel Parkı olarak geçen parkla ilgili olarak Türel, "Gereğini yapacağız. Bir şartımız var. O ismi başkanımdan değiştirmesini rica ettim. Oraya Menderes Türel Parkı değil, Antalya Parkı adını koyması suretiyle, 5 dönümlük bir alan galiba, orayı Eyyübiyeli vatandaşlarımızın hizmetine sunmak üzere en kısa zamanda çalışmalara başlarız. Döner dönmez arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Gelip proje çalışmasını yaparlar. Ve çok hızlı bir şekilde hizmete açarız. Biz hizmete açmak için yola koyuluyorken bitiş tarihini de söyleriz. Arkadaşlarımız bir çalışsınlar. Kaç ay içerisinde, seneyi bulacağını tahmin etmiyorum. Kaç ay içerisinde Eyyübiyelilerin hizmetine sunulacağını da inşallah temeli atılıyorken sizlerle paylaşırız" diye konuştu.

ÖZDEMİR: URFA KADİM BİR KENT

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise "Öncelikle teşekkür ediyorum. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız duygularını paylaştı. Tabi yeni kurulmuş bir ilçemiz ama bizim belediyemizden daha büyük bir ilçemiz. Yeni olmasına rağmen kadim bir şehrin belediyesi. İller arasında sürekli tartışılan geçmişi 8 bin yıllık, 7 bin yıllık ama Urfa da bunlardan bir tanesi. Onun da merkezi Eyyübiyemiz. Biz de bu maneviyat kokan şehrimizde zaman zaman gezilerde bulunuyoruz ama her geldiğimizde güzelliklerle karşılaşıyoruz. İlerlemelerle karşılaşıyoruz. Tarihe olan duyguyu görüyoruz, seviniyoruz" diye konuştu. Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı, gösterilen misafirperverlik için teşekkür edip, Hacı Bektaşı'ın diyarından selam ve sevgi getirdiklerini söyledi.

'URFA BARIŞIN BAŞKENTİ'

Urfa'ya gelen misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Burada yaptığımız sunumda bölgemizin durumunu fazla ağlamadan ortaya koymaya çalıştık. Ama inancımız gereği Cenab-ı Hak insanlara kaldırmayacağı yük yüklemez düşüncesindeyiz. İnşallah tecrübeli belediye başkanlarımızdan da tecrübe almak kaydıyla bu sıkıntıları kısa bir süreç içerisinde bitireceğiz. Türkiye'de ilk kez Urfa'da yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının Şanlıurfa'da olacak olması çok önemli. İnşallah misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Urfa barışın ve huzurun başkenti. Misafirlerimiz de buna şahit oldular'' dedi. Hediye taktimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından heyet Harran Konteynır Kenti ziyaret etmek amacıyla belediyeden ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Menderes Türel Ak Parti Antalya Amasya Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title