Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Solingen şehrinden gelen 11 öğrenci ve 2 öğretmeni, okullarında misafir etti.

Foto: Toplantıdan

===

Kolejlilerin yabancı konukları

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Solingen şehrinden gelen 11 öğrenci ve 2 öğretmeni, okullarında misafir etti. İki farklı kültürün buluşmasına fırsat veren bu ziyaret ile öğrenciler, Alman kültürünü ve geleneklerini yakından öğrendi. İSTEK'li öğrenciler ise Türk kültürünü ve eğitim sistemini Alman konuklara en iyi şekilde tanıtma fırsatı yakaladı.

Yabancı konuklar okul ziyaretinde, öğrencilerin Almanca derslerine katıldı ve bu sayede İSTEK'li öğrenciler, dil becerilerini geliştirme imkanı buldu. Ayrıca ziyaret boyunca Alman konuklar, Antalya ve çevresindeki Kaleiçi, Minicity, Perge, Aspendos, Manavgat Şelalesi, Kemer ve Phaselis gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. Alman konuklar, yaptıkları gezilerle Antalya'yı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını ve bu ziyaret süresince olumlu izler edindiklerini belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Kolejin sınav başarısı

ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflara uygulanan Performans Takip Sınavı'nda, Antalya Koleji'nden 6 öğrenci 700 tam puanla il birincisi oldu. İl sıralamasında ilk 100'de 8'inci sınıflarda 25 öğrenci, 7'nci sınıflarda 13 öğrenci, 6'ncı sınıflarda 7 öğrenci ve 5'inci sınıflarda 24 öğrenci olmak üzere toplam 69 öğrencinin yer alması okulda büyük mutluluk yarattı.

Sınavda 5'inci sınıflardan İdil Saçalır, 8'inci sınıflardan ise Aytuğ Turanlıoğlu, Irmak Şenol, Irmak Terzioğlu, Yankı Kızılateş ve Sanem Naz Boyacıoğlu 700 tam puanla il birincisi olmanın mutluluğunu paylaştı. Ortaokul müdürü Münire Yıldız, Performans Takip Sınavı'nda başarıya imza atan tüm öğrencileri kutladığını, onları yetiştiren öğretmenlere ve destek veren ailelerine teşekkür ettiğini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Şampiyonlardan Gülay'a ziyaret

TED Antalya Koleji öğrencileri İlayda Döğen, Yaren Çatak, öğretmenleri ve okul kurucusu Şule Uzun ile birlikte Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı ziyaret etti. 'Tübitak Bu Benim Eserim Proje Yarışması' Ankara finallerine 'Manyetik Kuvvetin Bitki Büyüsü' adlı projeleriyle katılarak, Türkiye 1'incisi olan öğrenciler, Milli Eğitim müdürü Gülay'a projelerini anlattı. Gülay, özellikle son günlerde proje tabanlı öğrenmenin çok büyük önem kazandığını, öğrencilerin bu tür çalışmalarına Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ren Vestfalya Almanya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title