Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Türkiye'nin İlk İhtisas Fuarı Domatesexpo Fuarı kapsamında, küresel domates piyasasının yönelimi ve yurtiçinde domates üretimi ve ticaretinin geldiği noktanın çeşitli başlıklar altında ele alındığı...

Foto: Ziyaretten foto

===

Domateste işbirliği çalıştayı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Türkiye'nin İlk İhtisas Fuarı Domatesexpo Fuarı kapsamında, küresel domates piyasasının yönelimi ve yurtiçinde domates üretimi ve ticaretinin geldiği noktanın çeşitli başlıklar altında ele alındığı 'Domates Çalıştayı' düzenlendi. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü 'BATEM', Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kumluca Seracılık Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) birlikte koordine ettiği çalıştayın moderatörlüğünü AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan yaptı.

BATEM Sebzecilik Bölümü'nden Sinan Zengin, AÜ Ziraat Fakültesi Kumluca MYO öğretim üyesi Dr. Nimet Gül Aydoğan'ın da konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda, ıslah ve çeşit geliştirme, fide sektörü, domateste iyi tarım uygulamaları, ambalajlama ve lojistik uygulamaları, domateste pazarlama stratejileri ve tüketici tercihleri, sera atıklarının ısıtma amaçlı dönüşümü ve sera konstrüksiyonu konuları işlendi.

Çalıştayda söz alan sektör temsilcileri, bölge çiftçisinin babadan kalma üretim modeli yerine bilimsel modele geçmesiyle birlikte ilaç kalıntısı başta olmak üzere bir çok problemin ortadan kalktığını belirttiler. Türkiye de tarladan sofraya izlenebilirlik meselesinin birana önce çözüme kavuşturması gerektiğini belirten katılımcılar, hangi tarlada veya serada hangi ürün ne kadar üretiliyor bunun kayıt altına alınmasının sektörün en önemli sorunlarından biri olduğa dikkati çekti.

Verimin artırılması için yeni teknolojilerin uygulandığı seraların yapılması gerektiği belirtilen katılımcılar, seralarda ısı kontrolünün sağlanabilmesi için yeni bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Sebze ve meyve pazarlamasında paketleme ve ambalaj kullanımının önemine değinen katılımcılar, sebze ve meyvelerde kullanılan ambalajların kalıntı içermeyen özellikte olmasına dikkat edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Çalıştayın moderatörü Prof. Dr. Mustafa Erkan ise domates sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, burada tartışılan akademik ve pratik çalışmalar ile elde edilecek sonuçların sektör katılımcılarının da görüşlerinin yer alacağı bir kitapçıkta toplanacağını söyledi. Prof.Dr. Erkan, sektör temsilcilerine ve üreticilere yol gösterecek nitelikte olacak bu kitapçığın tüm çiftçi ve üreticilere dağıtılacağını kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Çalıştaydan foto

===

Emniyetten öğretmenlere ziyaret

DMRE Emniyet Müdürü Soner Yalım, İlçe Karakol Amiri Erol Yaşar ve bir grup emniyet mensubu Karabucak İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek burada görev yapan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Emniyet Müdürü Soner Yalım ve beraberindekiler, Okul Müdürü Ali Kıtır ve öğretmenler tarafından karşılandı. Yalım ve yanındakiler beraberinde getirdikleri çiçekleri öğretmenlere verdi. Öğretmenlerle çay içen ve sohbet eden Yalım, "Hepimizin yaşamında, başarısında bir öğretmen vardır. Bizleri yetiştiren öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler bizim baş tacımızsınız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Öğretmenler Meis'i gezdi

DEMRE ve Kaş'ta görev yapan öğretmenler, 'Öğretmenler Günü' kutlamaları kapsamında düzenlenen Meis'e gitti. Kaş ve Demre Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Yunanistan'ın Meis Adası'na düzenlenen günü birlik geziye, 95 öğretmen katıldı. Geziye Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kaş'ta ve Demre'de görev yapan yeşil pasaport sahibi çalışan ve emekli öğretmenler katıldı.

Kaş Limanı'ndan feribotla Adası'na hareket eden Kaymakam Selami Kapankaya ve öğretmenleri Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris karşıladı. Adadaki tarihi ve turistik yerleri gezen öğretmenler, bugün müze olarak kullanılan ve aslına uygun restore edilen Osmanlı Camisi'nin önünde Meislilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaymakam Kapankaya, "Öğretmenler Günü'nde Kaş ve Demre'de çalışan ve yaşayan emekli öğretmenlerimize farklı bir etkinlik sunmak istedik. Komşumuz Yunanistan'ın Meis Adası'na bu geziyi düzenledik. Değişik bir gezi oldu. Farklı bir kültürü ve Meis Adası'nın farklı mimari yapısını görme olanağı bulduk. Öğretmenlerimizi geziden çok memnun kaldı" dedi.

Ahmet ACAR/MEİS, (DHA)

Foto: Geziden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kumluca Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title