Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Osman Nuri Gülay ile Bakan Ömer Dinçer

===

İşbilir: Güzel işler yaptık

ANTALYA'da halef- selef belediye başkanları Mustafa Akaydın ve Menderes Türel arasında sert tartışmalara yol açan 2008 yılı Altın Portakal Film Festivali hesaplarına ilişkin dönemin Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Erol İşbilir, Sea Life Otel'de düzenlediği basın toplantısında, suçlamalara yanıt verdi. İşbilir, "Ben para buluyordum. Bulduğum parayla da güzel işler yaptık. Festivale getirilen yabancı sanatçılar için 400 bin TL harcamayı az bile bulurum. Kevin Spacey'e 75 bin doları gözüm kırpmadan ödedim" dedi.

RAKAMLARDA MANİPÜLASYON VAR

AKSAV'ın o yıla ilişkin hesaplarının Vakfılar Genel Müdürlüğü müfettişliğince incelendiğini belirten İşbilir, 2012'de 2008'i konuşmanın abes bir durum olacağını söyledi. Belediye Başkanı Akaydın'ın kamuoyuyla paylaştığı rakamlarda manipülasyonlar olduğunu iddia eden İşbilir, "İşlerine gelen belgeyi buluyorlar. Belgeler bende de var. Yapılan işlerin dokümü her faturanın arkasında var. AKSAV'da yoksa bende var. Ben vereyim" dedi.

CHARLİZE THERON FESTİVALDEN DUYUP GELDİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde harcanan paranın yapılan işin boyutuyla birebir ilişkili olduğunu kaydeden Erol İşbilir, "Para buluyordum. Bulduğum parayla da güzel işler yaptık. Ben festivale getirilen yabancı sanatçılar için 400 bin TL harcamayı az bile bulurum. Kevin Spacey'e 75 bin doları gözüm kırpmadan ödedim" diye konuştu. Aralarında Bo Derek, David Carradine gibi Hollywood starlarının bulunduğu isimlerin Antalya'ya gelmesinin çok önemli geri dönüşleri olduğunu kaydeden İşbilir, "Charlize Theron, 2006 yılında tam güneş tutulmasını izlemek için Antalya'ya geldi. Kaldığı oteli sadece Altın Portakal'la ilgili yabancı basında çıkan haberlerden seçmiş" dedi.

PARTİYE DEĞİL PROJEYE BAKTILAR

Başkan Mustafa Akaydın'ın hesaplarla ilgili yanlış bilgilendirildiğini savunan ve ciddi bir dezenformasyon sürecinin işletildiği iddiasında bulunan İşbilir, 2008 yılında düzenlenen festivalin bütçesine ilişkin rakamlar verdi, kendini savundu. İşbilir, Başkan Akaydın'ın iddiasının aksine 2008 yılında kamudan alınan festival desteğinin 7 milyon 700 bin TL değil, 6 milyon 900 bin TL olduğunu söyledi.

Aradaki 800 bin TL'lik farkın AKSAV bilançosu oluşturulurken farklı kalemlerin bir arada değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkabileceğini kaydeden İşbilir, bir soru üzerine "Fazla bir fark yok ama biz bu bütçeyi oluşturabilmek için defalarca Ankara'ya gittik, görüştük, projemizi anlattık" dedi. İşbilir, kamudan ayrılan bu kaynağın dönemin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili olmasıyla ilgisi bulunmadığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nda projelerin önemli olduğunu söyledi.

ALACAKLARINI TAKİP ETMİYORLAR

Festivalin turizm hareketlerinin düzenlemesi için bir firmaya 1 milyon 265 bin TL ödendiğinin doğru olduğunu fakat ayrı ayrı 21 kalemde düzenlenen bu işlerin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca AKSAV'ın ilgili firmadan 300 bin dolar alacağı bulunduğunu kaydeden İşbilir, "Firmanın kayıp olduğu söyleniyor. Söz konusu şirketin sahibinin İstanbul Ataköy'de restoran işlettiğini AKSAV'a ilettim. Kovalamayı bilmiyorlarsa ben ne yapayım" dedi.

KÜÇÜMSEME İÇİNDELER

Altın Portakal Film Festivali'nin araç kiralanmasına ilişkin yapılan işi küçümseme tavrı benimsendiğini savunan İşbilir, "Kevin Spacey'e, Adrian Brody'e 'Al arabanı kendin kullan' diyebilir misin? Bazı araçların şoförleri için sadece sürücü olması yeterli değildi. Araçlarla beraber dil bilen şoförler de kiraladık. Kortejde Mercedes Cabrio kullandık. İstediğiniz yere sorun, 2 yaşında şoförlü bir Mercedes Cabrio'nun kirası ne kadardır. 250 TL'ye getirin ben kendim kiralayacağım" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Erol İşbilir

--- KUTU ---

Logoları biliyorduk

Festivalde ünlü çanta ve aksesuar firması Louis Vuitton'a ait logoların kullanımının bilgisi dahilinde olduğunu belirten İşbilir, "AKSAV değil ama logoyu tasarlayan firma Louis Vuitton'a 6 haneli bir tazminat ödedi" dedi. İşbilir, otelin fazla odası varmış gibi gösterilerek fazla ödeme yapıldığına ilişkin iddianın ise gerçek dışı olduğunu belirterek, "Otel soruşturma konusu oldu. Bu nedenle üzerinde çok fazla konuşmak doğru değil ama otel Altın Portakal Film Festivali'nin lojistik oteliydi" dedi. Otelde Candan Erçetin'den Sezen Aksu'ya birçok sanatçının orketstrasının konakladığını, gece geç saatlere kadar çalışan AKSAV personelinin dinlenmek için oteli kullandığını kaydetti.

===

Ayanoğlu'na şantaj cezası: 3 yıl hapis

ANTALYA'da daha önce belde olan Varsak'ın eski belediye başkanı Hüseyin Ayanoğlu ve yardımcısı Ramazan Sağdış, Avukat İbrahim Yıldız'a 'şantaj' yaptıkları gerekçesiyle 3'er yıl hapis ve 22 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırıldı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Hüseyin Ayanoğlu son savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben kesinlikle bu suçu işlemedim. Müşteki sürekli yalan söylüyor ve çelişkili ifadeler veriyor. Beraatimi istiyorum" dedi.

Yardımcısı olan eski polis memuru Ramazan Sağdış da aynı şekilde ifade vererek, beraatini talep etti. Kısa bir aranın ardından Başkan Nihat Altuğ, Ayanoğlu ve Sağdış'ı 3'er yıl hapis ve 22 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırdığını açıkladı. Sanıkların, kararı ktemyiz edecekleri belirtildi.

Antalya Barosu avukatlarından İbrahim Yıldız, Hüseyin Ayanoğlu'nun avukatlığını yaparken, kendisine şantaj yapılarak senet imzalatıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Bunun üzerine yapılan operasyon sonrası Ayanoğlu ve polis memuru yardımcısı Ramazan Sağdış tutuklandı. Hüseyin Ayanoğlu ve Ramazan Sağdış, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hüseyin Ayanoğlu, İbrahim Yıldız

===

Kadınlara 'Döşemealtı Halısı' teşekkürü

DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD), unutulmaya yüz tutan Döşemealtı Halısı'nın geleceğe taşınması için Kovanlık Köyü'nde kurulan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Döşemealtı Halı Kilim ve El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulmasına öncülük eden TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun üyeleri ile Antalya İl Özel İdaresi ve AÜ temsilcilerini konuk etti.

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, bölge ve kent yararına her türlü projenin paydaşı olmaya çabaladıklarını ve destek verdiklerini belirtti. Gencer, Döşemealtı İlçesi'nin en önemli marka değerlerinden biri olan Döşemealtı Halısı konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Gültekin Gencer, dünyaca ünlü bu halıları bugüne ulaştıran sanatçı ruhlu kadınların, tarihe önemli katkı koyan, bir geleneği yaşatan önemli aktörler olduklarını söyledi.

Kadınlara teşekkür eden Gencer, DÖSİAD olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da açıkladı. Böyle bir projenin DÖSİAD gibi önemli bir grup tarafından bu şekilde lanse edilmesinin çok güzel olduğunu belirten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, Döşemealtı'nın çok değerli bir bölge, Antalya'nın simgesi, göçerlerin hayatının yüzyıllardır taşınan, gelenekten bugüne kadar gelmiş en önemli simgesi olduğunu söyledi.

Işık Yargın, "Çok önemli bir değeri gelecek nesillere taşımak adına bir kadın olarak da çok büyük sorumluluğumuz vardı, çünkü o halıları kadınla dokumaktaydı. Bu değeri geleceğe hep birlikte taşıyacağız" dedi. Yargın, Döşemealtı bölgesindeki tarlalara serilen halılar ile Döşemealtı Halısı'nın karıştırılmaması gerektiği uyarısında bulundu. Ardından Gencer, konuklarına plaket ve manolya ile teşekkür etti.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Likya Yolu'na tanıtım filmi

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV), kentin marka değerine yeni bir değer katmak için 'Işık Ülkesi Likya Yolu' adı altında hazırlatılan CD'nin tanıtım toplantısını, Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'nde gerçekleştirdi. Tanıtıma; Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, GATAB Başkanı Yusuf Uras, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Myra ve Andriake Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'in yanı sıra çok sayıda bilim adamı, doğa ve tarih tutkunu katıldı.

ATAV Başkanı Şen tarafından sunumu gerçekleştirilen Cd içerisindeki 3 kısa film, sinevizyon eşliğinde davetlilere izlettirildi. Davetliler, 'Expo 2016', 'Endemik Bitki Tanıtım Filmi' ve 'Likya Yolu' adlı kısa filmleri arka arkaya izledi. Hazırlanan tanıtım CD'sinin yurt içi ve yurt dışına dağıtılacağını kaydeden Şen, filmin çoğaltılması için Antalya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yardımcı olacağını söyledi.

Şen, filmin hazırlanışına emeği geçenlere Elmalı'nın dağlarında yetişen sedir ağacından yapılmış özel plaket hediye etti. Filmin sadece Likya Yürüyüş Yolu'nu yürüyen yerli ve yabancıların gözlemlerinden ve anlatımlarından ortaya çıkarılmadığını belirten Şen, "Yol üzerindeki doğal güzelliklerle birlikte, Göynük Kanyonu'nda body rafting, Tahtalı'daki 2365 metreden sahile yapılan paragladign, Olimpos'ta kaya tırmanışı, Kekova'da kano gibi yapılabilecek alternatif turizm çeşitlerine de vurgu yapılıyor" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Likya Yolu ile ilgili müjde verdi. Yüksel, "Likya Yolu ile ilgili bölgeyle daha derin, daha toplu ve makro düzeyde bir çalışma yapacağız. Avrupa'da 1 milyona yakın üyesi bulunan bir topluluk ile birlikte çalışacağız. Likya Yolu'nun ajandasını çıkartacağız" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Nizamettin Şen, Vali Yardımcısı Recep Yüksel'e plaket verirken ve tüm plaket alanlar

===

Antalya'nın ilk konsept pazarı

MURATPAŞA Belediyesi'nce, Bahçelievler ile Varlık mahalleleri arasında inşa edilen uzay çatılı modern pazar yeri hizmete girdi. Haftanın farklı günleri farklı konseptle kurulacak pazarın ilk gününde, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve belediye meclis üyeleri esnafı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Varlık Mahallesi Kapalı Pazar'da tezgah açarak ürünlerini satışa çıkaran esnafla sohbet eden Başkan Evcilmen, "Pazarımızın yapılmasına dönük ekiplerimiz yaklaşık 4 aydır yoğun bir çaba içerisinde. Nihayet pazarımız tamamlandı ve hizmet verebilir konuma getirildi. İlk kez kurulan pazarımızda eksiklerimizi görmek ve onları tamamlamak için buradayız" dedi.

Haftanın farklı günleri, farklı konseptlerle tezgah açılacağını aktaran Evcilmen, "Haftanın bir günü elizi ve antika pazarı, bir başka günü sebze-meyve satışı yapan esnafımız tezgah açacak. Yaklaşık 150 bin civarında bölge yaşayanları ile 4 mahalleye hizmet verecek olan Varlık Kapalı Pazarımız, bölgenin pazar gereksinimini de giderecek" diye konuştu.

Varlık Mahallesi Kapalı Pazar'da 176 sabit tezgahın yer aldığını ifade eden Başkan Evcilmen, pazarın modern mimarisi ile kent turizmine de katkı sağlayacağını belirtti. Varlık Pazarı'nın ilk gününde tezgah açarak ürünlerini satmaya başlayan esnaf da pazarı çok beğendiklerini, ilk gün olmasına rağmen ilginin beklenenin üzerinde olduğunu belirtti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Pazardan fotolar

===

Rektörün Kazanlı konukları

KAZAN Agrarian Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dzhaudat Fayzrakhmanov ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Gali Bulat, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti. Ziyarette Almanya, Kanada ve Avustralya'dan üniversitelerle uluslararası işbirliği anlaşmaları olduğunu söyleyen Prof. Fayzrakhmanov, Türk üniversiteleri ile henüz işbirliği anlaşmaları bulunmadığını belirterek, Rektör Kurtcephe'ye işbirliği talebinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Kurtcephe ise Prof. Fayzrakhmanov'ın işbirliği talebini olumlu değerlendirdiğini söyleyerek, anlaşma için gerekli çalışmaları başlatacağını kaydetti. Üniversitelerin yapısı, işbirliği olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi kapsamında karşılıklı bilgi alışverişinde geçen ziyarette, AÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhan Özkan da AÜ'nün uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Kepez'de Sivas halayı

ANTALYA 1. Anadolu Kültür Festivali'ne katılan Sivas halk oyunları ekibi, Kepez Belediyesi hizmet binası önünde Başkan Hakan Tütüncü'ye, mini bir halay gösterisinde bulundu. Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer Şanlı, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Tütüncü, "İlimizde yaşayan Sivaslı kardeşlerim, kültürleriyle, gelenekleriyle Antalya'yı güzelleştiriyor. Düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle de birliğimizin, kardeşliğimizin güçlenmesine katkı veriyor" dedi.

Ömer Şanlı da Kepez Belediyesi Ramazan etkinliğinde 'Sivaslılar gecesi' düzenlenmesine katkı sağladığı için Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti. Tütüncü, daha sonra 1. Anadolu Kültür Festivali için Antalya'ya gelen Sivas halk oyunları ekibinin, belediye hizmet binası önündeki halay gösterisini izledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Halay gösterisinden, toplu foto

===

Mermer ocağında kaza: 1 ölü

BURDUR'un Karamanlı İlçesi'ndeki bir mermer ocağında meydana gelen kazada, 35 yaşındaki Ali Esen yaşamını yitirdi. Kavaklıçeşme Mevkii'ndeki mermer ocağında çalışan işçi Ali Esen, öğle yemeği için yemekhaneye giderken kestirme yol olarak mermer molozlarının üzerinden geçmek istedi.

Bu arada kaymaya başlayan molozlar, Ali Esen'in üzerine düştü. Arkadaşları tarafından ocakta kullanılan kepçeyle taşların altından çıkarılan Esen'e, haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Ağır yaralanan Esen, ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü sırada yaşamını kaybetti.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: Mermer ocağı ve opak

===

Emekli-Sen temsilciliği açıldı

TÜM Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Yeşilova Temsilciliği törenle açıldı. Törene, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Emekli-Sen Burdur Şubesi Başkanı Fatih Özcan, siyasi parti temsilcileri ve emekliler katıldı. Emekli-Sen Burdur Şubesi Başkanı Fatih Özcan, Türkiye'de uzun yıllardır uygulanan parçalı sosyal güvenlik sisteminden dolayı, hizmette norm ve standart birliğinin sağlanamadığını kaydetti.

Çalışanlar ve emekliler arasında önemli farklılıkların ortaya çıktığını anlatan Özcan, "Bu farklılıkların giderilmesi ve sosyal güvenlikte norm ve standart birliğinin sağlanması amacıyla 5502 sayılı Kanun çıkartılmış, Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturulmuş ise de uygulamada birlik sağlanamamıştır. Maaşlar, insanca yaşamayı sağlayacak düzeye çıkarılmalı, en düşük emekli maaşı bin 500 lira olmalıdır" dedi. Konuşmanın ardından Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Yeşilova Temsilciliği açıldı.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Sağlıklı gıda için sürekli denetim

ANTALYA Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısı ve beyaz bayrak töreni Manavgat'ta düzenlendi. Kızılağaç'taki Starlight Otel'de gerçekleşen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlioğlu, dernek ve esnafı odalarının başkanları katıldı.

EYLEM KURULU SÜREKLİ DENETLEDİ

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin gıda güvenliği eylem kurulunun yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi. 2005 yılında kurulan eylem kurulunun 2012 yılında 8 bin 736 denetim yaptığını kaydeden Erçin, denetimlerde 695 iş yerine idari para cezası yazıldığını, 11 iş yeri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, 16 iş yerinin kapatıldığını ve 715 iş yeri hakkında ise 5996 sayılı yasa çerçevesinde işlem yapıldığını belirtti.

47 OTELE CEZA

Manavgat'ta ise bu yıl 790 denetim yapıldığını vurgulayan Erçin, 100 işletme hakkında uygunsuz faaliyetleri nedeniyle işlem yapıldığını kaydetti. Turizm sezonu içerisinde 1018 otele denetim yaptıklarını, bu denetimlerde 47 otele idari para cezası uygulandığına dikkati çeken Erçin, Ramazan ayı içerisinde toplu yemek veren yerlerin de denetlendiğini söyledi. Erçin, 630 denetimde 49 işletmeye idari para cezası, 2 işletmeye de faaliyetten men cezası uygulandığı belirtti.

STARLİGHT OTEL'E BAYAZ BAYRAK

2012 yılı içerisinde otel ve alkol satışı yapılan yerlerde 5 bin 517 şişe kaçak içki yakalandığına değinen Erçin, denetimler sayesinde kaçak içki oranında her yıl düşüş yaşandığını söyledi. Okul kantinlerinin denetlendiğine işaret eden Erçin, "Antalya ve ilçelerinde 1367 okul var. 351 tanesinde kantin var. Bu kantinlerden 9'una idari para cezası verdik" dedi. Toplantının ardından denetimler sonucu 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan Starlight Otel'e törenle bayrağı teslim edildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Apollon Tapınağı'nda Latin rüzgarı

MANAVGAT'ta bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında tarihi, Apollon Tapınağı'nda yerli ve yabancı turistler Latin müziği coşkusu yaşadı. Dünyaca ünlü Latin müziği virtüözü Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Apollon Tapınağı'nda konser verdi. Konserde Ayhan Sicimoğlu, yeni çıkardığı albümü En Estanbul'dan şarkılar seslendirdi. Ayhan Sicimoğlu, Latin müziğinin temelini ritm oluşturduğunu "Ritim yoksa zaman yoktur, zaman yoksa hiç bir şey yoktur" dedi. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, konser sonrası Ayhan Sicimoğlu'na çiçek takdim etti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Konserden

===

Isparta'da uyuşturucu operasyonu

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbaratı sonrası ecstasy hap sattıkları belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren polis, Gönen İlçesi'nde yol güzergahlarında önlem aldı. Plakası önceden belirlenen otomobili ilçe çıkışında durduran emniyet ekipleri, araçtaki T.D. N.D. S.D. ve Ç.Ö.'yü gözaltına aldı.

Araçta yapılan aramada, 454 ecstasy hap, suçtan elde edildiği değerlendirilen 310 Euro, 2 Amerikan Doları ve 455 liraya el konuldu. Ayrıca araca ait belgelerin sahte olduğu, motor ve şase numaralarında oynama yapılarak silindiği tespit edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden T.D., N.D. ve Ç.Ö tutuklanırken, S.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARATA, (DHA)

Fotosuz

===

Amerikan heyeti Vali Oğuz'u ziyaret etti

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Girişimci-Sanayici İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak kente gelen ABD'li senatörler ve iş adamları, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Ziyarete, Florida Eyaleti senatörleri Anitere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rafael Calleja ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida Başkanı Max Steward katıldı.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı ve Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya'nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan vali Oğuz, "Isparta dünya gül yağının yüzde 65'nin üretildiği bir yer. Bununla birlikte modern tarım uygulamalarının yapıldığı ve bunun karşılığında yılda 650 bin ton elma, 21 ton kiraz ve 17 bin 500 ton kayısı üretilen bir yer" dedi.

Türkiye'nin 4'üncü büyük gölü Eğirdir Gölü'nün de Isparta'da bulunduğunu kaydeden Vali Oğuz, Isparta'nın inanç turizmi açısından önemli bir kent olduğunu kaydetti. Hıristiyanlık'ta ilk vaazın verildiği Pisidia Antiocheia Kenti'nin Yalvaç'ta olduğuna dikkati çeken Vali Oğuz, "Vatikan burayı hac merkezi ilan etmiştir. Burası Müslümanlar için çok önemli alimlerin yetiştirildiği bir yerdir" diye konuştu. Konuşmaların ardından konuk heyet Vali Oğuz'a Florida Eyalet Bayrağı takdim etti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title