Haberler

Antalya Bozkır: Darbecilerde Değil, Darbeye Karşı Koyanlarda Bayrak Vardı

Bozkır: Darbecilerde değil, darbeye karşı koyanlarda bayrak vardı*- AVRUPA Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci, Ak Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, 'Haince düzenlenmiş darbe teşebbüsünde darbecilerde hiçbir şekilde bayrak görülmedi.

Bozkır: Darbecilerde değil, darbeye karşı koyanlarda bayrak vardı

*- AVRUPA Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci, Ak Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, 'Haince düzenlenmiş darbe teşebbüsünde darbecilerde hiçbir şekilde bayrak görülmedi. Ama darbeye karşı çıkanların elinde bayrak vardı' dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 13'ncü Olağan Toplantısı'na katılan Volkan Bozkır, '15 Temmuz Darbe Teşebbüsü Sonrasında Türkiye'nin Dış Politikasındaki ve Avrupa Birliği ile İlişkilerindeki Gelişmeler' adlı bir konuşma yaptı. Volkan Bozkır, hayatı boyunca 8 askeri darbe ve teşebbüsü gördüğünü söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin diğer darbelerle kıyaslanamayacak kadar farklı olduğunu ifade eden Bozkır, 'Haince düzenlenmiş darbe teşebbüsünde darbecilerde hiçbir şekilde bayrak görülmedi. Ama darbeye karşı çıkanların elinde bayrak vardı' dedi.

GURUR VERİCİ TABLO

Bu darbe girişiminin ilk kez bütün siyasi partileri, medyayı, üniversiteleri aynı noktada buluşturduğunu ifade eden Bozkır, Türkiye'nin bütün yapılarıyla darbeye karşı birlikte ayakta durduğunu söyledi. Bozkır, en büyük kazancın da bütün kesimlerin bir araya gelmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'Son dönemde Türkiye'nin en iyi noktalarda olduğu dönemde onu aşağıya çekmek isteyen darbelerle karşılaştık. Bunun arkasında da aslında 40 yıllık bir yapının olduğunu birkaç sene öncesinde devlet algılamaya ve bununla mücadeleye başladı. Çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu örgütün temizliğinin yapılması lazım. Bu birliktelik ortamıyla bunun üstesinden geleceğiz. Öyle bir gurur verici tablo var ki dünyada hiçbir ülke Türkiye'nin darbe girişiminin ardından bu kadar kısa sürede toparlanacağını düşünmemişti. Dolar fırlamadı, okullar zamanında açıldı, yargı sistemi görevine başladı, meclis görevine başladı. Hepsinin ayrı kıymeti var. Birini yapamamış olsaydık karamsak bir hava olabilirdi. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz.'

AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİ

AB'nin Türkiye'ye dayatmalar yaptığını ifade eden Volkan Bozkır, Türkiye'nin AB'nin verdiği her kağıdı tartıştığını, AB'nin Türkiye'nin bu uygulamasını, 'Sizin bu yaptığınız AB'nin ruhuna uymuyor tavrıyla karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye'yi neden bekletiyorlar sorusunun birçok cevabı var. Birincisi önceden Türkiye büyük ve fakir bir ülke diyorlardı, şimdi de büyük ve zengin bir ülke diyorlar. Sizi hazmedemeyiz diyorlar. Esas neden ise Türkiye'nin karar mekanizmalarına katılacak olmasıdır. Türkiye artık önemli bir noktada ve eskisi gibi her şeye evet diyecek durumda değil. Her şeye evet dersek ülkenin geleceğine zarar veririz' diye konuştu.

LOZAN'DA DÜZENLENECEK KONFERANS

Bozkır, Suriye meselesine de değindi. Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ortaya koyması dolayısıyla Suriye için Lozan'da düzenlenecek konferansa davet edildiğini anlatan Bozkır, konferansa ABD, Rusya ve Suudi Arabistan'ın katılacağını belirtti. Bozkır, Suriye sorununun çözümünde Türkiye'nin konferansa katılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title