Haberler

Antalya Belen Bezelyesi Koruma Çalışması

Belen Bezelyesi koruma çalışmasıKUMLUCA Belediyesi bölgedeki endemik Belen Bezelyesi'nin korunması için çalışma başlattı.

Belen Bezelyesi koruma çalışması

KUMLUCA Belediyesi bölgedeki endemik Belen Bezelyesi'nin korunması için çalışma başlattı. Karayolu çalışması nedeniyle zarar görmemesi amacıyla Belen Bezelyesi tohumları ekipler tarafından alınarak çevresi çitle çevrilen korunan bir alana götürüldü.

Kumluca- Antalya karayolunda genişletme ve güzergah değişikliği çalışması başlatıldı. Yol çalışmalarının bazı bölümleri ilçeye bağlı Belen Mahallesi ve çevresinde yetişen endemik bir tür olan ve İngiliz botanik uzmanı Dr. Alan Harrington'un 1987 yılında keşfettiği Belen Bezelyesi'nin (Lathyrus Belinensis) doğal yetişme alanlarına rastlaması dolayısıyla Kumluca Belediyesi tarafından koruma çalışması yapıldı.

TOHUMLAR BAŞKA ALANA TAŞINDI

Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yol çalışması nedeniyle zarar görmemesi amacıyla Belen Bezelyesi'nin doğal yetişme alanlarındaki tohumları topladı. Botanik uzmanlarının görüşleri doğrultusunda toprağın yüzeyi küreklerle alınıp çuvallara konuldu. Tohumlar bitkinin üreyebileceği başka bir alana taşındı. Tohumların konulduğu alan ise çitlerle çevrilerek korumaya alındı.

"BAŞKA BİR ALANA TAŞIYACAĞIZ"

Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Tuğba Tunç, "Belen Bezelyesi dünyada sadece Kumluca bölgesinde yetişen bir türdür. Bu türün korumaya alınması amacıyla 250 metrekarelik alanda toprak sıyırma çalışması yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların sebebi, Karayollarının Kumluca-Antalya karayolunda yapacağı yol genişletme çalışmasıdır. Yapılacak olan çalışmanın Belen Bezelyesi'nin yayılım alanını da kapsamasıdır. Bu alandaki türün koruma altına alınması amacıyla yüzeysel sıyırma yaparak yine aynı atmosferde başka bir alana taşıyacağız. Bu şekilde yetiştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

HARRİNGTON GEÇEN YIL ZİYARET ETTİ

Türü keşfeden İngiliz botanik uzmanı Dr. Alan Harrington, geçen yıl mayıs ayında bölgeye gelmiş ve incelemelerde bulunmuştu. Harrington, bitki tohumlarının geçmiş yıllarda İngiltere'ye götürülerek burada çiçekçilerde bahçe ve süs bitkisi olarak satıldığını aktarmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kumluca Belediyesi Antalya Belen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title