Haberler

Antalya Basınında Bugün

Antalya'da Yayımlanan Gazetelerin Bazı Haber Başlıkları Şöyle: Hürriyet Akdeniz: 'Kruvaziyerde Moda Antalya' Antalya'da Geçen Yıla Göre Deniz Yolu ile Gelen Turist Sayısında Yüzde 38'lik Artış Yaşandı

Antalya'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

HÜRRİYET AKDENİZ: 'Kruvaziyerde moda Antalya'

Antalya'da geçen yıla göre deniz yolu ile gelen turist sayısında yüzde 38'lik artış yaşandı.

SABAH AKDENİZ: 'Domates cep yakıyor'

Domates fiyatı Avrupa'nın bile üzerine çıktı. Hal'de satış fiyatı 30 kuruştan 2 liraya çıkan domates, enflasyonun da şampiyonu oldu.

MİLLİYET AKDENİZ: 'Antalya'ya yakıştı'

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı ülkelerinde örneklerini gördüğümüz bir uygulamayı hayata geçirdi. 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde, Lara'daki Düden Parkı'nda açılan Köpek Parkı hayvanseverlerden yoğun ilgi gördü.

CUMHURİYET AKDENİZ: 'Tokat gibi karar'

100. Yıl'a artık ticari amaçlı tek bir çivi bile çakılamayacak. Antalya 2. İdare Mahkemesi, bölgede 40 bin metrekarelik ticari alan kararını iptal etti.

AKDENİZ BEYAZ: 'CHP'de önerge krizi'

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Yönetimi'nin dünkü toplantısında, Kepez İlçe Başkanı Alican Deveci ile Konyaaltı İlçe Başkanı Ömer Dalbudak'ın görevlerinden alınması için hazırlanan önerge, gündeme alınmadan geri çekildi. Yönetim, tartışmalara son verilmesi yönünde sözlü karar aldı.

ANTALYA: 'Annenin zor seçimi'

6 çocuk annesi kadın, böbrek hastası iki kızından durumu daha ağır olanına bir böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı.

ANTALYA KÖRFEZ: 'Bir annenin dramı'

Antalya'da yaşayan iki çocuk annesi genç kadın, eşinin üzerine kızgın yağ dökmesi sonucu ikinci derece yanık teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

AKDENİZ MANŞET: 'Batmaz'a soruşturma'

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hafize Duygu Batmaz hakkında belediye müfettişleri tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

AKDENİZ'DE YENİ YÜZYIL: 'YÖK serbest diyor ama'

YÖK'ün son kararının üniversiteler arasında nasıl karşılanacağı merak ediliyor. Ancak başörtüsü konusunda büyük bir mutabakat olmasına rağmen birçok üniversite yönetimi bu güne kadar yasağı uygulamaktan geri durmadı. Akdeniz Üniversitesi'nin de yasakçı üniversiteler arasında olduğu iddia ediliyor.

ANTALYA GÜNDEM: 'Yeni stat Antalya'nın hakkı'

1965 yılında inşaatı tamamlanan stadyumda bugüne kadar hiçbir şekilde büyük çapta revizyon yapılmadığını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, kent nüfusu ve coğrafi yapısı göz önüne alındığında Atatürk Stadyumu'nun ihtiyaca cevap verecek konumda olmadığını ifade etti.

ANTALYA SON HABER: 'Ünsal'da da kat artışı'

Kepez Belediye Meclisi, Ünsal Mahallesi'nin bir kısmını kapsayan alanda emsal aynı kalmak şartıyla yapılaşmaya kat serbestliği getirilmesini oy birliğiyle kabul etti.

ANTALYA EKONOMİ: 'Ünlü yıldızın ödülü Akaydın'dan'

İngiltere'nin en ünlü kanallarından biri olan TV 4'ün Antalya'da yapılan yarışma programının ödül törenine davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yarışmada birinci olan ünlü Pop Grubu Blue'un solisti Anthony Daniel Costa'ya ödülünü verdi.

EKSPRES: 'İntihar ediyoruz'

Antalya'da reçetesiz ilaç kullanımın aylık 50-55 bin, yıllık ise 1 milyon kutuya ulaşması korkuttu. Antalya Eczacılar Odası Başkanı Cihan Dinç, reçetesiz veya eczacı tavsiyesi olmadan kullanılan ilaçların ölümle sonuçlanabilecek ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.

GAZETE BİR: 'Kum heykeller mısır yolcusu'

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi gelecek yıldan itibaren Antalya'nın yanı sıra Mısır'da da düzenlenecek.

HİLAL: 'Evler Pakistan'da'

Türkiye Kızılay Derneği Antalya Şubesi Başkanı Cengiz Nizam, Pakistan'da binlerce insanın hayatını kaybettiği sel felaketi için Antalya'dan çok sayıda Mevlana evinin gönderildiğini Türkiye genelinde ise 5 bin Mevlana evinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

HÜRSES: 'İhracatçıdan çağrı'

Antalya Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye'nin kendi içinden kaynaklanan sorunlarının kısa sürede giderilmesi halinde, şu anda 2 milyar dolar dolayında olan toplam yaş meyve ve sebze ihracatının orta vadede 8 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

İLERİ: 'Fiyatlar düşecek'

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, domates güvesi ve havaların aşırı sıcak gitmesi nedeniyle domateste üretim sıkıntısı yaşandığını, fiyatların bu nedenle yüksek olduğunu belirterek, 'Sonbahar üretimi Kasım ayında başlayacak. Domates fiyatları kasım ayından itibaren yavaş yavaş düşer' dedi.

(HK-BNY-ÜNS) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title