Haberler

Antalya: Arykanda Antik Kentinde Klasik Müzik Konseri

Arykanda antik kentinde bu yıl 17.'si düzenlenen 'Finike Festivali' kapsamında 'TEKFEN Flarmoni Orkestrası' bir konser verdi.

Arykanda antik kentinde bu yıl 17.'si düzenlenen 'Finike Festivali' kapsamında 'TEKFEN Flarmoni Orkestrası' bir konser verdi.

Şef Saim Akçıl'ın yönettiği orkestra İsrail, Filistin, Azerbaycan, Pakistan, Yunanistan, İran, Özbekistan, Gürcistan, Ukrayna, Suriye, Bulgaristan, Türkiye gibi 23 ülkeden katılan müzisyenlerden oluşuyor. 4 bin yıllık antik kent Arykanda'da 6 yıl aradan sonra yeniden klasik müzik konseri düzenlendi. Konsere, TEKFEN Şirketler Topluluğu Flarmoni Orkestrası Başkanı Nihat Gökyiğit, Arykanda'da 37 yıldan bu yana kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Prof. Cevdet Bayburtluoğlu, Finike Kaymakamı Ahmet Önal, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ve çok sayıda gazeteciyle vatandaş katıldı. Finike Şekerci Han'da biraraya gelen katılımcılara Prof. Cevdet Bayburtluoğlu tarafından Arykanda hakkında kısa bir bilgi verildi. Düzenlenen kokteylin ardından bir konuşma yapan TEKFEN Şirketler Topluluğu Flarmoni Orkestrası Başkanı Nihat Gökyiğit, orkestrada görev alan müzisyenlerin yer aldığı ülkeler, çatışmaların, savaşların yaşandığı alanlardır. Bu savaşlara dur demek için böyle bir müzik topluluğu oluşturduk. Arykanda şehri, Likyalılar'ın önemli bir şehridir. Şehir M.Ö. 2000'li yıllara dayanıyor. Arykanda yüksek kayalıkların yanındaki yer anlamına gelir" diye konuştu.

Daha sonra düzenlenen TEKFEN Flarmoni Orkestarası konseri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gecenin sponsoru Garanti Bankası temsilcisine ve TEKFEN Şirketler Topluluğu Flarmoni Orkestrası Başkanı Nihat Gökyiğit ve Prof. Cevdet Bayburtluoğlu'na da plaket verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title