Haberler

Antalya: Antalya'nın Serik İlçesi'nde Örtüaltı Tarımın Sorunları Tartışıldı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen toplantıda örtü altı tarımın sorunları tartışıldı.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen toplantıda örtü altı tarımın sorunları tartışıldı.

Toplantıya Serik Kaymakamı Selami Altınok, Serik İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ziya Kuş ve fide üreticileri katıldı. Türkiye'de üretilen fidenin yüzde 30'unun Serik'ten karşılandığını belirten fide üreticileri, çiftçilerin üründe çıkan hatalarda doğrudan kendilerini suçlamalarından yakınarak, "Bir önceki sene çok iyi ürün veren herhangi bir fide, bir sonraki yıl, iklim değişimleri, toprak yapısı veya seranın dışında yakın bir yerde kullanılan ilaçtan etkilenir" dedi.

Sektörün tohumcular, fideciler, bayiler, çiftçiler ve komisyoncularla birlikte bir bütün oluşturduğunu kaydeden fide üreticileri, "Sektörde fide üreticiliği diğerlerine nazaran çok yenidir. Son 10 yıldır Türkiye'de fidecilik gelişti. Fideciler geçtiğimiz yıl dernekleşerek örgütlendiler" şeklinde konuştu.

Serik'teki fidecilerin Iğdır'a kadar ürün gönderdiğine dikkat çeken fide üreticileri, "Yaşanılan bir sorunda suçlu doğrudan fide üreticileri oluyor. Halbuki biz üreticinin serasına gittiğimiz zaman çiftçi, bize en az 10-15 yıldır bu işi yaptığını söylüyor. Ancak bu işi asıl yapanlar evin hanımları. Genelde erkekler ne zaman hangi ilacın kullanılacağını hanımlardan öğreniyorlar. Bu konuda çiftçilerin eğitim alması, bilgilendirilmesi gerekiyor. Çiftçilerin toprak yapısı, iklim, nem gibi konularda bilgilendirilmesi gerekiyor" dedi.

Serik Kaymakamı Selami Altınok'ta çiftçilerin eğitimi konusunda İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası kanalıyla çiftçilere eğitim verilebileceğini belirtti. Kaymakam Altınok, Türkiye'de yüzde 30 büyüklüğe oluşan fidecilik sektörünün sorunlarını ortadan kaldırmak için gerekirse bakanlık seviyesinde girişimlerde bulunulur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title