Haberler

Antalya: Antalya İl Emniyet Müdürü Arslan'ın Alanya Ziyareti

Antalya İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve birim amirlerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Arslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Alanya Emniyeti'nin iyi bir yıl geçirdiğini söyleyen Arslan, ilçede suç işlenmeden önce önleme çalışması kapsamında yüksek başarı gösterildiğine dikkat çekti. Ayrıca eğitim dönemine geçildiğini ve polislere yabancı dil eğitimi verileceğini kaydeden Arslan, "Alanya Emniyeti, İl Emniyet Müdürlüğümüzün de desteğini alarak, burada yaşayan vatandaşların ve tatile gelen insanların huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük emek sarf ediyor. Polis-vatandaş el ele kampanyasında ilçede büyük başarı elde ettik. Gerçekten takdire değer bir başarıdır bu. İlçe halkının desteğinin artacağına inanıyor ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Alanya'nın güvenlik durumunu değerlendiren Arslan, "Oldukça iyiye giden rakamlar var. Bunları basınla paylaşma gereği duyuyorum. Nüfus artarken polis sayısını yeteri kadar arttıramıyoruz ancak polisin niteliğini arttırıyoruz. Polisin daha verimli olması için eğitim çalışmaları yapıyoruz. 2007'de ilçede güvenliğin çok daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

İlçede işlenen suçların analizlerini yaptıklarını aktaran Arslan, "Hangi bölgelerde ne suç işleniyorsa ona göre önlem alıyoruz. Artık Türk Polisi delilden suçluya giden bir çalışmayla hizmetini sürdürecek. Biz biliyoruz ki delil olmadan suçluyu tespit etmek mümkün değildir. Komşu Kollama Projesi'nde de yüzde 80 başarıya ulaştık. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Bugün her polisin cebinde davranış bilgileri rehberi olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, "Alanya'da turistlere iyi hizmet verebilmek için her polisin cebinde pratik İngilizce, Almanca ve Fransızca kitapçıkları bulunacak. Polisler, turistlerin sorularına yabancı dille cevap verecek. Böylelikle turistler polisle tercüman ya da rehbersiz iletişim kurabilecek. Bu projemizi 2007 yılının başından itibaren başlatacağız" ifadelerini kaydetti.

Alanya Belediyesi'nin güvenlik kameralarının polise büyük desteği olduğunu kaydeden Arslan, "Kameralar gelişiyor. Polisin sayısı az da olsa, vatandaşın duyarlılığı arttıkça polis sayımız otomotikmen artmış oluyor. 155'e gelen ihbar sayısı oldukça fazla. Bu da demek oluyor ki, vatandaşın polise olan desteği her geçen gün artıyor. Bundan sonraki dönemde vatandaşlardan destek almaya devam ettiğimiz takdirde, suç oranında azalma devam edecektir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Arslan, ülke genelinde çocuk suçlarındaki artışa da dikkat çekerek, Çocuk Islah Evi kurulması gerektiğini belirtti. Arslan, bu tür suçların önlenmesinde ailelere büyük görev düştüğünün altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title