Haberler

Antalya: Antalya Emniyeti'nden 2006 Yılı Değerlendirmesi

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, 2006 Yılında Antalya Polisinin 240 Bin Saat Daha Fazladan Görev Yaptığını Söyledi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, 2006 yılında Antalya polisinin 240 bin saat daha fazladan görev yaptığını söyledi.

Arslan, Uncalı Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantıda, 2006 yılı içinde yapılan çalışmalar ve 2007 yılı hedeflerini değerlendirdi. Arslan ilk olarak, Kurban Bayramı öncesi Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak alınan tedbirleri anlattı. Kurban Bayramı ve yılbaşının aynı gün kutlanması nedeniyle Antalya'ya çok sayıda tatilcinin geleceğini belirten Arslan, kente gelen tatilci ve Antalyalılar'ın sorun yaşamaması için emniyet teşkilatının her türlü önlemi aldığını vurguladı. Öncelikle yaya devriye sayısının arttırıldığını kaydeden Arslan, "Trafik kazalarının önlenmesi ve trafik sıkışıklığının yaşanmaması için büyük alış veriş merkezleri, mezarlıklar ve cami önlerindeki kavşaklarla trafik sıkışıklığının yaşanabileceği caddelerde trafik ekipleri görevlendirildi. Şehirlerarası yollarda ise ilimize gelen yolcuların sorun yaşamaması için her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde planlama yapıldı. Buna göre Isparta, Burdur, Muğla ve Mersin sınırına kadar her 30 kilometrede bir Bölge Trafik ekibi olacak" dedi. Arslan, sürücülerin bayram ve yılbaşının aynı gün yaşanacağı bir dönümde kurallara eksiksiz uymalarını istedi.

2006 yılında Antalya'da suçlarda bir düşüş eğilimi olduğunu ifade eden Arslan, kente gelen turist sayısındaki azalmanın da etkisiyle havaalanı ve turistlerle ilgili diğer birimlerde çalışan 100 polisin Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde değerlendirildiğini söyledi. Antalya'da yapılan toplantı ve organizasyonlar gibi etkinlikler nedeniyle polisin 240 bin saat ekstra görev yaptığını anlatan Arslan, "Antalya polisi normal mesaisinin dışında 240 bin saat daha fazladan görev yapmıştır. Bir memurun yılda 1920 saat görev yaptığını düşünürsek, bu 240 bin saat yaklaşık 500 polisin memurunun 3 aylık mesaisidir. Yani 2006 yılında 500 polisimizi ekstra yerlerde görevlendirmiş ve bu 500 kişinin iş gücü eksikliğini de vatandaşın desteğiyle gidermiş bulunuyoruz. Komşu kollama sistemi Antalya'da tuttu. Antalyalı'nın verdiği bu destek nedeniyle suç oranı düşüyor" diye konuştu.

2007 yılında Antalya'ya güvenlik kamera sistemi kurulacağını dile getiren İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, bunun Antalya polisini daha sosyal, daha yardım edici görev yapmasını sağlayacağını, suç sayısının daha da aşağılara çekilmesinde yardımcı olacağını vurguladı.

2007 yılında 5 konuya önem vereceklerini dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik hizmetlerinin yanı sıra ilk olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği hizmetler nedeniyle ISO 9000 Kalite Güvence Belgesi alacağız. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Mart ayı başında bu belgeyi almış olacağız. İkinci olarak, vatandaşların ilk müracaat yeri olan polis merkezlerinin hem niteliği hem de fiziki şartlarının değiştirilmesi, bugün git yarın gel denmeden hemen sorunlarına cevap verilmesini sağlayacağız. Ayrıca aile içi şiddetin önlenmesi, kadın ve çocuk istismarının önlenmesi için yoğun çalışmalar yapacağız. Okul geçit görevlileri ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için çalışmalar yapacağız. Son olarak, çocukların madde bağımlılığı olmaması için çalışmalar devam edecek."

Toplantıda ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, okul çevrelerinde öğrencilerin karıştığı trafik kazaların yaşanmaması için görevlendirdiği öğrenci ve öğretmenlere Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından belgeleri verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title