Haberler

Antalya: Antalya'da Yerel Yönetimler

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü Ekipleri Kaçak Etle İlgili Mücadelesini Hafta Sonunda da Sürdürdü. Ekipler, Hafta Sonunda 63 Esnafı Denetlerken 152 Kilogram Ete El Koydu.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri kaçak etle ilgili mücadelesini hafta sonunda da sürdürdü. Ekipler, hafta sonunda 63 esnafı denetlerken 152 kilogram ete el koydu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri, kaçak et denetimlerine hafta sonunda da devam etti. Ekipler Cumartesi ve Pazar günü Bahtılı, Çakırlar, Doyran, Düzlerçamı, Yeşilbayır, Yeniköy, Aksu, Çalkaya ve Varsak bölgesinde 63 esnafı denetledi. Yapılan denetimde mezbaha harici kesilmiş ve damgasız 152 kilogram ete el konuldu. Veteriner ve Zabıta Müdürü Ali Kaplan’ın da bizzat katıldığı operasyonda ayrıca işyerlerinin ruhsat ve sağlık yönünden görülen aksaklıklarının giderilmesi için ilgili belediyelere yazı yazıldı.

Ekiplerin son 10 aylık dönemde yaptığı denetimlerde ise bin 947 esnaf kontrol edildi. Bin 876 kilogram ete el kondu. Sağlıksız bulunan bin 256 kilogram et imha edildi. 2005 yılında yapılan kaçak et operasyonlarında ise 2 bin 652 esnaf denetlendi. 3 bin 637 kilogram ete el kondu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Kaplan, kaçak et ile ilgili denetimlerinin aralıksız süreceğini belirterek “ İnsan ve çevre sağlığı’nın yanında haksız rekabetin ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerimizin hedefine ulaşmasında vatandaşlardan büyük destek alıyoruz. Vatandaşlarımızdan mezbaha harici kesilmiş, orjini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz. Kaçak etle ilgili 249 50 70 numaralı telefona şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz” dedi.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title