Haberler

Antalya: Antalya'da Sosyal Risk Altındaki Çocuklara Yaz Eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal risk altında bulunan çocukları 2 ay boyunca yaz eğitimine aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal risk altında bulunan çocukları 2 ay boyunca yaz eğitimine aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin Yerel Gündem 21 ve Habipler Toplum Merkezi işbirliğiyle belirlediği sokakta çalışan 80 çocuğun 26 Haziran - 8 Eylül tarihleri arasında yaz eğitimi alacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Yenimahalle Semt Evi'nde çocuklara yönelik haftada üç gün İngilizce, bilgisayar, drama, tiyatro, plastik sanatlar, resim, folklor alanlarında yaz eğitimi verileceği belirtilen açıklamada, Projeyle çocukların sosyal yönlerinin gelişmesi ve toplumla kaynaştırılması hedeflendiği kaydedildi.

Projenin ilk gününde çocuklar Lara Beach 3 ve 5 nolu plajdaki Balon Park'a götürülen çocuklar denizde yüzdü, dans etti, ve çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, amaçlarının sosyal risk altındaki çocukları eğitimle belli bir noktaya getirmek olduğunu belirtti. Köken, "Bizim amacımız her çocuğa bir meslek öğretip topluma kazandırmak. Sokakta çalışıp ailelerine yardımcı olmaya çalışan çocuklara belirli branşlar da eğitim vereceğiz. Antalya'nın görünmeyen yüzü bu çocuklar. Denize gidemeyen sahillerle henüz tanışmayan çocukları farklı bir eğitimle topluma kazandırmak istiyoruz. Bu tip projelerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title