Haberler

Antalya: Antalya'da Sivil Savunma Tatbikatı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde, Sivil Savunma Müdürlüğü Tarafından Deprem Konulu Tatbikat Gerçekleştirildi. Tatbikata; Antalya Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi, Serik Belediyesi, DSİ, Tedaş ve Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Oluşturulan Kurtarma Servisleri, 112 Acil Yardım ve Ambulans Servisi, Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Yardım Servisi, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Tarafından Oluşturulan Emniyet ve Trafik Servisi, Serik Belediyesi İtfaiye Servisi ile Telekom, Tedaş ve DSİ Tarafından Oluşturulan Teknik Onarım Servisi Katıldı.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde, Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından deprem konulu tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata; Antalya Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi, Serik Belediyesi, DSİ, TEDAŞ ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kurtarma servisleri, 112 Acil Yardım ve Ambulans Servisi, Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Yardım Servisi, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan Emniyet ve Trafik Servisi, Serik Belediyesi İtfaiye Servisi ile Telekom, Tedaş ve DSİ tarafından oluşturulan Teknik Onarım Servisi katıldı.

Antalya'nın 20 km kuzeydoğusunda 6 şiddetinde meydana gelen depremde, Serik'te etkilenmiş bazı mahallelerde hasar meydana geldiği öngörülen senaryoya göre yapılan tatbikatta birimler arası irtibat ve koordinasyon sağlanması da hedeflendi.

Tatbikatta, çıkan yangınlara itfaiye ekiplerinin müdahalesi, yaralıların çığlıkları gerçek görüntüleri aratmadı. Senaryo gereği deprem dolayısıyla soygun amacıyla bölgeye gelen şahıslar da jandarma tarafından etkisiz hale getirildi.

Tatbikatta en çok ilgi çeken işlem ise deprem dolayısıyla bir binanın en üst katında mahsur kalan yaralının tasfiyesi oldu. Senaryo gereği halat iplerle çatı katından indirilen yaralı şahıs, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title