Haberler

Antalya: Antalya'da Minibüsçü Gerginliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alanı İçinde Kalan 11 Çevre Belediyenin Toplu Taşıma Hizmetini Bugünden İtibaren Büyükşehir Belediyesi Denetiminde Çalışan Minibüslere Verilmesi, Bu Beldelerde Faaliyet Gösteren Kooperatiflere Ait Minibüsçüleri Kızdırdı. 2 Minibüsçü Grup Arasında Yaşanan Gerginlikte Bir Minibüs Ateşe Verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içinde kalan 11 çevre belediyenin toplu taşıma hizmetini bugünden itibaren Büyükşehir Belediyesi denetiminde çalışan minibüslere verilmesi, bu beldelerde faaliyet gösteren kooperatiflere ait minibüsçüleri kızdırdı. 2 minibüsçü grup arasında yaşanan gerginlikte bir minibüs ateşe verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara kızan kooperatiflere bağlı minibüsçüler, haklarını aramak için Kundu bölgesinde toplandı. Bu arada aynı yere Antalya Büyükşehir Belediyesi denetiminde çalışan minibüsçülerin de gelmesi üzerine gergin anlar yaşandı. Gerginlik sırasında SS Sahil Hekimkent 271 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ne bağlı Önder Demirkıran'a ait minibüs, kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından ateşe verildi. 2 grup arasındaki olaylar daha fazla büyümeden jandarma tarafından önlenirken, yanan minibüsü itfaiye ekipleri söndürdü.

Yaşanan olayların ardından jandarma ekipleri, sözkonusu belediyelerin minibüs güzergahları üzerinde belli aralıklarla güvenlik noktaları oluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar gereği bugünden itibaren mücavir alan içerisindeki Aksu, Solak, Dumanlar, Yurtpınar, Çalkaya, Kundu, Boztepe, Karaçalı, Pınarlı, Döşemealtı, Kömürcüler, Çığlık, Yeniköy, Yeşilbayır, Yığmalar, Çıplaklı, Başköy, Kızıllı, Odabaşı'na şehir içi minibüsler ile toplu taşım hizmeti verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title