Haberler

Antalya: Antalya'da Kalitesiz Kömür Tartışmaları

Antalya'da, Muhtarlıklar Aracılığıyla Fakir Vatandaşlara Kömür Dağıtımlarında Usulsüzlük Yapıldığı Şeklindeki İddialar Üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından Bir Açıklama Yapıldı.

Antalya'da, muhtarlıklar aracılığıyla fakir vatandaşlara kömür dağıtımlarında usulsüzlük yapıldığı şeklindeki iddialar üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl ve İlçe Vakıfları tarafından kimsesiz, muhtaç ve yoksul vatandaşlara dağıtılmakta olan kömürlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce tahsis edildiği belirtilerek, "Bu kömürler karbondioksit, kükürtdioksit, karbonmonoksit ve partikül madde oranları itibariyle ısı değeri de dikkate alınarak İl Mahalli Çevre Kurulu'nun 10 Temmuz 2006 tarih 06/08 nolu kararlarına uygundur ve kömürler analiz sonuçları bakımından devamlı denetlenmektedir. Kütükçü, Baraj ve Güzeloba mahalle muhtarlıklarının kömür dağıtımına ilişkin iddialar üzerine araştırma ve soruşturmaya derhal başlanmış olup, mevzuata aykırı dağıtım yapıldığının tespiti halinde ilgililer hakkında derhal işlem yapılacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kimsesiz, muhtaç ve yoksul vatandaşlara yakacak, eğitim, sağlık, gıda ve talepleri halinde her konuda sosyal devlet gerekleri içerisinde buluşulmaya ve yardım yapılmaya devam edilecektir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title