Haberler

Antalya: Antalya'da Abd Protestosu

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi'nce, ABD'nin yeni Ortadoğu haritası, düzenlenen mitingde protesto edildi.

Kışlahan Meydanı'ında bugün öğle saatlerinde düzenlenen ve yaklaşık yüz kişinin katıldığı protesto mitinginde, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna tarafından basın açıklaması yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Silahlı Kuvvetler Dergisinde ve web sitesinde, Türkiye'yi ve Ortadoğu ülkelerini parçalama planlarını ortaya koyan sır haritanın yayınlandığını ifade eden Şube Başkanı Mustafa Durna, "Bu harita manda haritasıdır. Vatan Bölünmez, bu harita kabul edilmez" dedi.

"ABD'nin AB destekli Büyük Ortadoğu Projesi'ne tüm varlığımızla karşı çıkmalıyız" diyen Durna, elindeki kırmızı kalemle haritanın üzerini çizdi.

ABD'nin PKK sorunuyla ilgili olarak "özel temsilci" ya da "koordinatör" adı altında bir görevlendirme yapma hazırlığını yeni bir sinsi plan olarak değerlendirdiklerini kaydeden Durna, "İncirlik üssünden tırlarla Taşucu Limanı'na, ABD'nin sevk ettiği silah ve mühimmatın akıbeti açıklanmalıdır. Hesapları, planları, haritaları ne olursa olsun, Türk Ulusu ve onu öncü ve önder gören uluslar, buna kesinlikle izin vermeyecektir. Çeşitli oyunlarla, yalanlarla, planlarla toplumları bölüp, birbirine düşürüyorlar. Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorlar. İnsanları, büyük acılardan sonra kendi vatanlarında vatansız bırakmak istiyorlar. Haritalar, kılıç ve kanla çizilir. Bastonla ve mürekkeple değiştirilemez. Ülkeleri işgal etmekten ve haritaları değiştirmekten sabıkalı İngiliz emperyalizminin yerini, günümüzde Amerikan emperyalizmi almıştır. Bu işlerde deneyimi olan İngiltere ve batılı devletler, Amerika'ya ve İsrail'e servis yapmaktadır" diye konuştu.

Filistin ve Lübnan'a yapılan acımasız saldırıların başlamasından bir aydan fazla geçmesine rağmen, Birleşmiş Milletler'in hala bir ateşkes çağrısı kararı bile alamadığını belirten Durna, şunları söyledi:

"Irak'ta, Filistin'de, Lübnan'da, Asya'da, Afrika'da insanlar öldürülüyor. Amerika; Avrupa, İsrail, özgürlük, demokrasi, insan hakları, oyunları oynuyor. Vatanını savunanlar, 'terörist' ilan ediliyor. İnsanlık, üçüncü dünya savaşına sürükleniyor. Böylesine tehlikeli bir durum karşısında, kamuoyunu ve tüm insanlığı, ABD'nin yeni Ortadoğu haritasına ve planlarına karşı çıkmaya çağırıyoruz".

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, "ABD, bu haritaya gömülecek", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" şeklinde sloganlar attı. Basın açıklamasına katılan bazı vatandaşlarsa, dağıtılan haritanın üzerinin çizilmesinin yetmediğini belirterek haritayı yırttı.

ABD'nin yeni Ortadoğu haritası ve yapılan basın açıklamasının yer aldığı bildirileri halka dağıtan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title