Haberler

Antalya: Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Uyuşturucuyla Tiyatrolu Mücadele

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (Abt) Tarafından "Tiyatro ile Madde Kullanımını Engelleme Projesi" Kapsamında Aralık 2004'ten Bu Yana Sergilenen "18 Yaşım" Adlı Oyun, 2006- 2007 Öğretim Yılında da Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT) tarafından "Tiyatro ile Madde Kullanımını Engelleme Projesi" kapsamında Aralık 2004'ten bu yana sergilenen "18 Yaşım" adlı oyun, 2006- 2007 öğretim yılında da öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Bugüne kadar toplam 16 bin 985 öğrenci tarafından izlenen oyun, son olarak ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri için sahnelendi. Belediye Kültür Salonu'nda yaklaşık 200 öğrencinin izlediği oyunda, 18 yaşına yeni giren bir genç kızın uyuşturucu ile tanışması, başından geçenler ve madde bağımlılığının insan hayatını ne denli olumsuz etkilediği gözler önüne serildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Başkomiser Zafer Ercan'ın yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği oyun öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığında hedef olarak seçilen gençlerin korumanın en etkili yolunun eğitim olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, proje ile sıkmadan, bıktırmadan öykü ve tiyatro dili ile onlara ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

(SÇ-SY-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title