Haberler

Antalya: Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, Antalya'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Mesut Yılmaz'ın siyasete dönmek istemesiyle ilgili açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek, ''Sayın Yılmaz, siyasette bundan sonraki varlığının hiçbir makam ve mevki talebine dayalı olmayacağını açıkça ifade etti'' dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Mesut Yılmaz'ın siyasete dönmek istemesiyle ilgili açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek, ''Sayın Yılmaz, siyasette bundan sonraki varlığının hiçbir makam ve mevki talebine dayalı olmayacağını açıkça ifade etti'' dedi.

Antalya'nın Kaş İlçe Kaymakamlığı ve Gömbe Belediyesi tarafından Gömbe Yaylası'nda düzenlenen 2. Batı Akdeniz Yörük Türkmen Şenliği'ne katılan Mumcu, kendisine ayrılan yörük çadırında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anavatan Partisi eski genel başkanı ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, basında çıkan açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirten Mumcu, "Sayın Yılmaz net bir biçimde siyasette bundan sonraki varlığının hiçbir makam ve mevki talebine dayalı olmayacağını ifade etti. Kendisinin herhangi bir görev talep etmesi söz konusu olmadığı gibi, bir biçimde görevlendirilmesi de söz konusu değildir. Kendisiyle görüşme yapıldı. Ben kendisini mahkeme sonrası 'geçmiş olsun' demek amacıyla ziyaret ettim. Bu ziyarette uzun uzun sohbet ettik, geçmişten bugüne pek çok ülke meselesini ele aldık. Özellikle AB ve Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durum konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi bana, mahkeme sonrası kamuoyuna açıkladığı gibi merkezde birleşik ve yeni oluşumun mümkün olup olmadığı, güçlü bir oluşumun ortaya çıkarılıp, çıkarılamayacağı konusundaki arayışlarına devam edeceğini ifade etti. Ben kendi kişisel insiyatifim olarak saygıyla karşıladığımı, ancak buna çok ihtimal vermediğimi, gerçekçi ve gerçekleşebilir bulmadığımı da kendisine ifade ettim. Kendisi de zaten zorluklarını söyledi. Ama haberlere bakıldığında sayın Mesut Yılmaz'a haksızlık edildiğini görüyorum. Çünkü sayın Yılmaz, net bir biçimde siyasette herhangi bir kariyer, herhangi bir pozisyon arayışıyla dönmek arzusunda olmadığını, ama uzun yılların bilgi ve tecrübesini hiç bir karşılık beklemeden sunarak, milletin hafızasında doğru bir yer edinmek istediğini ifade ediyor. Bence de kendisine saygı göstermeliyiz. Kendisinin partimize dönmesi diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü zaten kendisi partimizin kurucu üyesidir. Kendisiyle ilgili başka bir partiye geçeceği yönündeki spekülasyonları ortadan kaldırmak amacıyla bu açıklamayı yapma gereğini duyduğunu zannediyorum'' dedi.

Mumcu, bir gazetecinin, ''Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi'ne genel başkan olarak dönmek isterse tavrınız ne olur? sorusuna ise, "Böyle farzımuhal şeyler üzerine konuşmak şık olmaz. Kendisinin apaçık böyle bir niyet ve amaç taşımadığını beyan ettiği durumda, bir de dönüp bunun spekülasyonunu yapmak yakışık almaz. Ama bu işlerin bir hukuku vardır. Bu konuyu boşuna konuşuyoruz, apaçık söylüyor, anlamıyor muyuz?''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title