Haberler

Antalya Altın Portakal Film Festivali"Nin Adı Değişti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açıklaması "Antalya Altın Portakal Film Festivali"nin adı değişti- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Ödülün adı altın portakal olacaktır ama film festivalinin adı da 'Antalya Uluslararası Film Festivali' olarak bundan sonra devam ettirilecektir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açıklaması "Antalya Altın Portakal Film Festivali"nin adı değişti- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Ödülün adı altın portakal olacaktır ama film festivalinin adı da 'Antalya Uluslararası Film Festivali' olarak bundan sonra devam ettirilecektir. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde ödülün adıyla anılan film festivali yok"- "Festival için hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor, çok güzel bir festival yapacağız" Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 52'ncisi düzenlenecek festivalin adının "Antalya Uluslararası Film Festivali" olarak değiştirdiklerini bildirdi.Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada yaklaşık 450 akredite edilmiş film festivali olduğunu belirterek, bunların içerisinde sadece iki tanesinin ödülle birlikte film festivalinin adını taşıdığını söyledi.Onların da içerisinde "uluslararası" bölümünün olmadığına dikkati çeken Türel, şunları kaydetti: "Dünya Uluslararası Festivaller Birliği'ne 43 festival üye, bir tanesi de Antalya Film Festivalimiz. Ödülle birlikte adını taşıyan tek film festivali altın portakal. Bu uluslararası camiada da yadırganıyordu. Çünkü, Venedik'e gittiğinizde film festivalinin adı Venedik Film Festivali, ödülün adı altın aslan. Cannes Film Festivali'nde de altın palmiye ödülü var. Ödüller yarışıyor ama esas olan burada şehirlerle birlikte film festivallerinin alınması."- "Uluslararası film camiasında şaşkınlıkla karşılanıyordu"Türel, Dünya Uluslararası Festivaller Birliği'ne üye yarışmaların içerisinde sadece Antalya'nın ödülü ile birlikte festivale adını veren bir durumda kalmasının, uluslararası film camiasında şaşkınlıkla karşılandığını vurgulayarak, uluslararası film festivallerinde şehirlerle birlikte festivallerin adı anıldığı için uluslararası platformdaki duruma ayak uydurmak durumunda kaldıklarını söyledi.Antalya'nın kendileri için her şeyden önce geldiğinin altını çizen Türel, şöyle konuştu: "Antalya Film Festivalinde altın portakal ödülü ilelebet yaşayacaktır. Ödülün adı altın portakal olacaktır ama film festivalinin adı da 'Antalya Uluslararası Film Festivali' olarak bundan sonra devam ettirilecektir. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde ödülün adıyla anılan film festivali yok. Ödülü 'altın portakal' olarak koruyacağız. Hazırlıklara hızlı bir şekilde devam ediyoruz, çok güzel bir festival yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Venedik Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title