Haberler

Antalya - Akut Gönüllüleri Eğitime Alındı

Akut gönüllüleri eğitime alındı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) 150 gönüllünün katılımıyla arama kurtarma eğitimi düzenledi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren AKUT ekiplerinin arama kurtarma konusunda var olan bilgilerinin pekiştirilmesi, eksiklerin giderilmesi ve ekibe yeni katılan üyelerin bilgi birikim ve tecrübe kazanmasını sağlamak amacıyla Kumluca'ya bağlı Olimpos mevkiinde arama kurtarma eğitimi başladı. 21 ekipteki 150 gönüllünün katıldığı eğitimlerde teorik ve pratik eğitimler yapılıyor. Bir süre önce seçilen AKUT Başkanı Saydun Gökşin'in de katıldığı eğitimler 8 ayrı istasyonda yürütülüyor.

AMAÇ DAHA FAYDALI OLMAK

Yeni dönemde AKUT'un daha faal ve toplumun her kesimine hitap edebilen yapıya kavuşması için çalışacaklarını söyleyen AKUT Başkanı Saydun Gökşin, bundan sonraki süreçte iki hedefleri bulunduğunu aktardı. Gökşin, bunlardan birinin devletin kurum ve kuruluşlarıyla iletişimi en üst seviyeye getirmek, ikincisinin ise bağışlarla kendini idame ettiren derneğin maddi kaynaklarını üst seviyeye getirerek topluma ve insanlara daha faydalı olmak istediklerini ifade etti.

"EĞİTİMLER ÖNEMLİ"

Olimpos'taki eğitimler hakkında bilgi veren Gökşin, "Her yıl yaptığımız eğitimler kapsamında eğitimi Olimpos'ta başlatmış bulunuyoruz. 36 ekibimizden, 21 ekibimiz yaklaşık 150 kişiyle bu eğitimlerimize katılıyor. Operasyonlar doğa koşullarında olduğundan, doğaya göre ip tekniklerini kullanmak durumunda kaldığımız birçok durumla karşılaşıyoruz. Trafik kazalarında, dağda mahsur kalmalarda, birçok alanda arama kurtarma faaliyetine katılıyoruz. Bundan dolayı bu eğitimler bizim için çok çok önemli" diye konuştu.

Eğitimlerin 3 ayrı seviyede yapılacağını da anlatan Gökşin, bu eğitimleri geçen personelin bir üst seviyedeki eğitimlere katılacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Olimpos Kumluca Akut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title