Haberler

Antalya: 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali Sona Erdi

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin Kapanış Töreni, Davetli Olduğu Halde İçeriye Alınmayan Vatandaşların Protesto Gösterilerine Sahne Oldu.

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin kapanış töreni, davetli olduğu halde içeriye alınmayan vatandaşların protesto gösterilerine sahne oldu.

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış gecesi, yağış nedeniyle Aspendos Antik Tiyatrosu yerine, 2 bin 400 kişi kapasiteli Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı. Ancak tören öncesi ellerinde davetiye olduğu halde içeriye alınmayan vatandaşlar, organizasyonu protesto etti. Törenin Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılacağı düşünülerek 5 bin kişiye dağıtılan davetiyeler, etkinliğin Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ne alınmasıyla görevlileri zor durumda bıraktı. Kongre ve Fuar Merkezi'ne gelen davetiyeli vatandaşlara, önceliğin protokol üyelerine ait olduğu söylendi. İçeriye giremeyen bazı vatandaşlar, ellerindeki davetiyeleri yırtarak görevlilerin yüzüne fırlattı. Görevlilerle vatandaşlar arasında uzun süre tartışma yaşanırken, bazıları ise slogan atarak durumu protesto etti.

- CEM YILMAZ GÜLDÜRDÜ

Festivalin kapanış töreninde ilk olarak, bazı ünlü yabancı oyuncular ve yönetmenlere "Onur Ödülü" verildi. "Ray" ve "Şeytanın Avukatı" filmlerinin ünlü yönetmeni Taylor Hackford, Venedik Film Festivali ile Emmy Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen Hackford'un eşi Helen Mirren ve "Damdaki Kemancı" ile "Ay Çarpması" filmlerinin unutulmaz yönetmeni Norman Jewison'a "Onur Ödülü" verildi. Almanya, İngiltere ve Bosna Hersek dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde film çektiğini belirten Jewison, "Türkiye'de hiç film yapmadım.Güzel bir hikayesi, biraz da parası olan bir insan varsa, Türkiye'de film yapabilirim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine aniden sahneye fırlayan ünlü komedyen Cem Yılmaz, İngilizce olarak, "Ben bir komedyenim. 3 milyon dolar "cash"im ve çok iyi bir hikayem var. Lütfen bana bir iyilik yapın" dedi. Yılmaz'ın bu esprisi, salonda bulunan davetlileri kahkahaya boğdu.

- FESTİVAL ÖDÜLLERİ

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülü "Takva" filmiyle Soykut Turan'a, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü "Eve Dönüş" filmindeki işkenceci polis rolüyle Civan Canova'ya, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü "İklimler" filmindeki rolüyle Nazan Kesal'a, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü "Takva" filmindeki rolüyle Erkan Can'a, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü "Eve Dönüş" filmindeki rolüyle Sibel Kekilli'ye, "En İyi Yönetmen" ödülü de "İklimler" filmiyle Nuri Bilge Ceylan'a verildi. Festivalde bu yıl ilk defa genç oyuncuları teşvik amacıyla verilen, "Behlül Dal Jüri Özel Ödülü"ne de "Kader" filmindeki rolüyle Ufuk Bayraktar layık görüldü.

"En İyi Film" ve "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" açıklanmadan önce, Burhan Öçal kısa bir müzik dinletisi sundu. Bu arada salonda bulunan yönetmen Nuri Bilge Ceylan, aniden rahatsızlandı. Oturduğu yerden karga tulumba sahnenin önüne getirilen Ceylan'a, ilk müdahale burada yapıldı. Bir müddet sonra kendine gelerek ayağa kalkan Ceylan, görevlilerin de yardımıyla yürüyerek ambulansa götürüldü. Ceylan'ın tansiyonu ölçüldü. Önemli bir rahatsızlığının olmadığını belirten Ceylan, daha sonra ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülü Zeki Demirkubuz'un "Kader" adlı filmine verildi. Demirkubuz, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un elinden aldı. Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'ne ise "Takva" filmi layık görüldü. Bu arada "En İyi Senaryo" ödülü "Takva" filmiyle Önder Çakar'a, "En İyi Sanat Yönetmeni" ödülü "Takva" filmiyle Erol Taştan'a, "En İyi Ses Tasarımı ve Miksaj" ödülü "İklimler" filmiyle İsmail Karataş'a, "En İyi Kostüm Tasarımı" ödülü "Takva" filmiyle Ayten Şenyurt'a, "En İyi Özel Efekt" ödülü "Cenneti Beklerken" filmiyle Uğur Erbaş'a, "En İyi Makyaj ve Saç" ödülü "Takva" filmiyle Himmet İnkaya'ya, "En İyi Laboratuvar" ödülü "İklimler ve Takva" filmiyle Sinefekt'e, "En İyi Kurgu" ödülü "İklimler" filmiyle Ayhan Ergürsel'e ve "En İyi Müzik" ödülü "Takva" filmiyle Gökçe Akçelik'e verildi.

- FESTİVALE "TAKVA" DAMGASINI VURDU

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Takva" filmi, 8 dalda kazandığı ödülle festivale damgasını vurdu. Senaryosunu Önder Çakar'ın yazdığı ve Özer Kızıltan'ın yönettiği "Takva" isimli film, "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Senaryo", "En İyi Sanat Yönetmeni", "En İyi Görüntü", "En İyi Müzik" "En İyi Kostüm", "En İyi Saç Makyaj Tasarımı" ve "En İyi Laboratuvar" olmak üzere 8 dalda ödül kazandı. Allah korkusu üzerine kurulan film, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde "Kültürel Yenilik" ödülünün de sahibi olmuştu. "Takva", başrol oyuncusu Erkan Can'a da ikinci kez Altın Portakal ödülü kazandırdı. Can, 1998 yılında düzenlenen 35. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, "Gemide" adlı filmdeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştü. Bu arada Sibel Kekilli de, Türkiye'de oynadığı ilk filmle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü kazandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title