Haberler

Antalya: 4. Antalya Sağlık Zirvesi Sona Erdi

Antalya'da 14-17 Aralık 2006 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen "4. Antalya Sağlık Zirvesi" Sona Erdi.

Antalya'da 14-17 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen "4. Antalya Sağlık Zirvesi" sona erdi.

An-Deva sağlık grubunun sponsorluğunda Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) organizatörlüğünde gerçekleştirilen zirvede, Türkiye'nin her köşesinden sağlık sektörünün temsilcileri yer aldı. Sağlık zirvesinde, üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler ve tıp merkezleri, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bürokratları sağlık hizmetlerinin geleceği tartışıldı. Zirvenin ilk günü Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın bazı maddelerinin iptal edilmesi de zirvenin önemini daha da arttırdı.

Zirvenin son gününde 4. Antalya Sağlık Zirvesi'ni değerlendiren An-Deva Sağlık grubu Genel Koordinatör Yardımcısı ve AKSİD Genel Sekreteri Dr. Aycan Aktaş, "Sağlık sektörünün geleceğini sorguladığı 4. Antalya sağlık zirvesi GSS'nin Türk sağlık sektörüne etkisi tartışıldı. Ülkemiz sağlık sektörü 58. ve 59. hükümetle birlikte yeni bir değişim ve yeni bir yapılanma içerisine girdi. Sektör, geriye baktığımızda son 4 yıllık süreçte büyük bir değişim yaşadı. Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu değişimin temel taşlarını oluşturdu" dedi

40 yıldan bu yana gerçekleştirilemeyen Sosyal Güvenlik Reformu gerçekleştirildiğini belirten Aktaş, "İlgilileri tebrik ediyoruz. Yasa Sosyal Güvenlik Sistemimizi yeniden yapılandırıyor. Sağlık bakanlığı 4 yıldan bu yana yapmış olduğu çalışmalarla zaten sağlıkta çok başlılığı ortadan kaldırmıştı. Sosyal güvenlikte ise bu şimdi gerçekleştirildi. Artık Türkiye'de de tek sosyal güvenlik çatısı var. 4. Antalya Sağlık Zirvesi'nde sağlıkta 4 yıldan bu yana gerçekleştirilen değişim masaya yatırıldı. Sektörün önümüzdeki sürece yönelik olarak, kafasında ki sorulara cevap arandı. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı olarak belirlediği ve 4 yıldan bu yana uygulamaya koyduğu bu programının sektöre yansımaları ve bundan sonra bu değişim programında yapmak istediklerini bakanlık bürokratları tarafından sektörün bilgilenimine sunuldu. SGK gibi sektörün önümüzdeki süreçte tek muhatabı olacak ve yeni özellikler taşıyan kurum sektörle ilk kez olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. SGK çalışması hizmet alımı ve ödemelerde sektöre sunacağı sektörün büyük bir heyecanla beklediği çalışma prensiplerini Ocak 2007 arifesinde sektörün bilgilenimine sunuldu" diye konuştu.

Her ne kadar Anayasa mahkemesinin iptal kararı belirsizlikleri attırsa da çalışmaların devam edeceği vurgulayan Aktaş, "Son gün gerçekleştirilen Çalıştaylarla sektörün ilgili bakanlıklardan istemleri ve önerileri somutlaştırıldı. Bu somutlaştırdığımız öneri ve beklenti paketi oluşturulacak komisyonla kısa bir süre içerisinde SGK Sağlık Bakanlığı ve TBMM temsilcilerine ulaştıracağız. Yeni kurulacak olan sistemin doğru gerçek ve sürdürülebilir olabilmesi amacıyla oluşturduğumuz bu çalışma yeni sisteme katkı sağlayacak düşüncesindeyiz" dedi.

Zirve sonunda yayınlanan deklarasyonda yer alan bazı bölümler ise şunlar:

"GSS sürdürebilirliği için; İkincil mevzuatta tüm kurumlarla işbirliği gerekmektedir. Rasyonel temel teminat paketi oluşturulmalıdır. Gerçekçi maliyet hesabı yapılmalıdır. Ödeme sistemlerinde standardizasyon getirilmelidir. Bilgi işlem altyapısı otomasyona geçilmelidir. Sık değişen prosedürlerden kaçınmalı mevzuat geleceğe yönelik olarak planlanmalıdır. Kamu-özel ayrımı yapmadan 'kamu yararı' düşünülmelidir. Sağlık sisteminde yeni düzenlemenin hakkaniyet ve eşitlik ilkelerini taşıması için; tıp merkezleri ve polikliniklerde SGK'nın anlaşmalı kurumlarından olmalı SGK sadece Hastanelerle anlaşma yapmamalıdır. Üniversite hastaneleri hem kamunun diğer hastanelerinden hem de özel sektör sağlık kurumlarından ayrılmalıdır. Fiyatlandırma tespitinde sağlık sektörü temsilcileri muhakkak bulunmalı ve önerileri göz ardı edilmemelidir. Sık sık uygulamaya yönelik değişiklikler gerçekleştirilmemelidir. SGK hastanelere ödeme konusunda sıkıntı yaşatmamalıdır. Ödemeye kriter tarih başlangıcı fatura kesim tarihi olarak kabul edilmelidir. Katkı payı batılı ülkelerde de sağlık harcamalarını kontrol altında tutmak için uygulanan bir sistemdir. Katkı payı alınmalıdır. Sağlık Bakanlığı hem basamaklandırma hem de hastanelerin sınıflandırılması konusunda çalışmalarını bir an önce sonuçlandırmalıdır. Yeni uygulanacak fiyat tarifesi yasa ile teminat altına alınmalı ve sık sık uygulama değişikliklerine gidilmemelidir. Fatura kontrol sistemi provizyon sistemi ile en kısa sürede yer değiştirmelidir. İlkel fatura kontrol sistemi düzensizliği ortadan kaldırılmalıdır. SGK sağlık kurumlarından alacaklarıyla borçlarını muhasipleşmeye gidebilmelidir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title