Haberler

Antalya 3. Uluslararası Tiyatro Festivali

Antalya 3. Uluslararası Tiyatro Festivali, İtalya'nın ünlü sokak tiyatrosu grubu Studio Festi'nin "Gezegenler" gösterisiyle başladı.

Festivalin açılışında İtalya'nın ünlü sokak tiyatrosu grubu Studio Festi, Cumhuriyet Meydanı'nda sahne aldı. Sanatçıların havada sergilenen balon ve sahnedeki dansları içeren "Gezegenler" adlı oyunu, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Öte yandan gösterinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki polis noktasının yakınında yer alan termosun şüpheli olduğu ihbarı yapıldı. İhbarın ardından alan, güvenlik nedeniyle boşaltıldı, gösteri ise yaklaşık 15 dakika erken tamamlandı. Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Bomba imha uzmanları, yaptıkları incelemede termosun boş ve unutulmuş olduğunu tespit etti.

-Festivalde, 7'si yabancı 12 oyun sahnelenecek-

25 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, Ankara, İstanbul, Trabzon devlet tiyatrolarının yanı sıra İtalya, Hollanda, Rusya, KKTC, Romanya, İsviçre ve Çin'den katılan topluluklar, 7'si yabancı, 5'i yerli 12 oyun sahneleyecek.

Festivalde, Çin Sokak Tiyatrosu'nun sergileyeceği "Ejderha ve Aslan" adlı oyununun yanı sıra Romanya Deva's Art Tiyatrosu ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından yola çıkan "Frida" dans gösterisini, Rusya Vakhtangov Tiyatrosu "Vanya Dayı"yı, İsviçre Markus Zohner Tiyatrosu "Don Juan"ı sanatseverlere sunacak.

KKTC'den Lefkoşe Belediye Tiyatrosu da Yiğit Sertdemir'in komplo teorisi üzerine kurulu "Ortak Bölenlerin En Büyüğü" isimli komedi oyunuyla festivale katılacak.

Devlet Tiyatroları da Antalya 3. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 4 oyunla yer alacak. Ankara Devlet Tiyatrosu, Haldun Dormen imzalı oyunu "Kantocu" ve ünlü çocuk klasiki "Pal Sokağı Çocukları", İstanbul Devlet Tiyatrosu da

"Ölüleri Gömün" ve "Benerci Kendini Niçin Öldürdü" oyunlarıyla sahne alacak.

Festival kapsamındaki sokak tiyatrolarının gösterileri Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı ve Konyaaltı Caddesi'nde yapılacak, oyunlar ise Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu İstanbul Antalya İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title