Haberler

Antalya, 14 Milyon Turist Hedefini Gerçekleştiriyor"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın bu yıl 14 milyon yabancı turist hedefi olduğunu belirterek, "Şu anki rakamlar da onu gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın bu yıl 14 milyon yabancı turist hedefi olduğunu belirterek, "Şu anki rakamlar da onu gerçekleştirdiğimizi gösteriyor." dedi.

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, her iki ülkenin güçlü dost olduğunu, Balkanlar'daki barışın ve istikrarın devamı için ilişkilerin korunması, daha da geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Son dönemde Sırbistan ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin cumhurbaşkanları sayesinde üst düzeye çıktığını aktaran Karaloğlu, şimdi bu ilişkilerin altının doldurulması gerektiğini dile getirdi.

Ekonomi, ticaret, kültür ve turizm alanlarında da ilişkilerin siyasi ilişkiler seviyesine çıkarılması için hep beraber çalışılması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, "Bugünkü dış ticaret ve turizm rakamları, iki ülkenin potansiyelini karşılayan rakamlar değil. Bu rakamları daha da fazla büyütebiliriz. Antalya dünyada en çok bilinen turizm destinasyonlarından biri. Sadece Antalya'da 404 tane 5 yıldızlı otel ve tatil köyü var. Bu bütün İspanya'daki 5 yıldızlı otellerden ve tatil köylerinden daha fazladır. Ciddi bir potansiyelimiz var. Bu sene inşallah 14 milyon turist hedefimiz var, şu anki rakamlar da onu gerçekleştireceğimizi gösteriyor." diye konuştu.

Sırbistan'dan daha fazla turist beklediklerini anlatan Karaloğlu, bu ülkeden en fazla 2015 yılında turist geldiğini, bu rakamın da 45 bin olduğunu kaydetti. Bu yıl 30 bin civarında Sırbistan vatandaşının Antalya'ya ziyaret ettiğini belirten Karaloğlu, potansiyelin ise bunun çok daha üzerinde olduğuna işaret etti.

"Sizin gibi ağırlamak zor olacak ama elimizden geleni yapacağız"

Büyükelçi Markovic de Antalya'nın çok güzel bir kent olduğunu, Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Dünyaya yayılan Antalya fotoğraflarının insanlarda hayranlık duygusu oluşturduğunu dile getiren Markovic, şöyle konuştu:

"Keşke Sırbistan'da da böyle güzel destinasyonlarımız olabilse. Daha fazla Türk vatandaşını Sırbistan'da ağırlamak istiyoruz. Türk vatandaşlarını ülkemizde ağırlamaktan büyük onur duyarız. Antalya'daki otellerde sunulan misafirperverliği aynı şekilde size geri iletmek çok zor olacak ama elimizden geleni yapacağız. Umuyorum ki Antalya turizmindeki gelişmeler Türk ekonomisine büyük katkıda bulunacaktır."

Markovic, Sırbistan'ı ziyaret edenler arasında en çok turistin Türkiye'den geldiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Antalya turist Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title