Haberler

Antalya: 1. Dünya Geleneksel Güreş Festivali Antalya'da Yapıldı

Dünya Güreş Federasyonu Tarafından İlki Türkiye'de Düzenlenen "Dünya Geleneksel Güreş Festivali" Antalya'nın Kemer İlçesine Bağlı Çamyuva Beldesinde Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Katılımıyla Yapıldı. Yabancı Güreşçilerle Türk Pehlivanların Karakucak ve Yağlı Güreş Yaptığı Festivalde Renkli Görüntüler Yaşandı.

Dünya Güreş Federasyonu tarafından ilki Türkiye'de düzenlenen "Dünya Geleneksel Güreş Festivali" Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva beldesinde Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla yapıldı. Yabancı güreşçilerle Türk pehlivanların karakucak ve yağlı güreş yaptığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Çamyuva'daki Davut Akman Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen festivale 10 ülkeden 30 sporcu katıldı. Festivali Bakan Mehmeh Ali Şahin'in yanı sıra, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Başkanı Rafael Martinetti, FILA Asbaşkanı ve Japonya Güreş Federasyonu Başkanı Tomiaki Fukuda, FILA Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ayık, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Recai Usluoğlu ve vatandaşlar izledi. Festival, Nijerli iki güreşçinin geleneksel kıyafetleri içerisinde yöresel danslarıyla başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, Nijer ve Hindistan'dan gelen güreşçiler ülkelerine özgü geleneksel güreşlerini sergiledi. Gösterilerin ardından Türk pehlivanlarla gösteri amaçlı karakucak ve yağlı güreş yapan yabancı sporcular, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Özellikle Nijerli sporcular Omaru Hindiya ve Valla Haruna ile Japon sporcu Takeuchi Masanobu'nun Türk pehlivanlarla güreşmesi, izleyenleri kahkahaya boğdu. Güreş sahalarında az rastlanan görüntülerin yaşandığı festivalde, izleyiciler kilolu olması nedeniyle Japon sporcuya "Tosun Paşa" diye tezahurat yaptılar.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FILA tarafından ilk kez düzenlenen festivalin Türkiye'de yapılmasını çok anlamlı bulduğunu belirtti. Festivalin beklediğinden daha çok renkli görüntülere sahne olduğunu söyleyen Bakan Şahin, şunları kaydetti: "FILA ilk kez böyle bir organizasyon düzenliyor. İlk organizasyon için Türkiye'nin tercih edilmesi bizim için anlamlı. FILA'nın bu organizasyonu yaygınlaştırmak ve geleneksel güreşe sahip çıkarak, ayakta kalmasını sağlamaya çalışmak gibi bir düşüncesi var." Festivalin ilk kez düzenleniyor olması nedeniyle katılımın az olduğuna dikkat çeken Şahin, "Katılım az olabilir ama çok renkli gösterilere ve güreşlere tanık olduk. Bana göre çok güzel bir organizasyon. Tüm geleneksel spor dallarını ve güreşi yaşatmak adına, bana göre son derece iyi düşünülmüş bir festival. İlkinde bulunmak ve farklı ülkelerden gelen güreşçileri izlemek bana çok sempatik geldi" dedi. Festival, protokol üyelerine verilen plaket töreniyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title