Haberler

Antakya Çevre Koruma Derneği Kaçak Avcılık Yapanları Uyardı

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker, Hatay'ın önemli kuş göç yolu üzerinde olması dolayısıyla bazı kişilerin avlanma yasağına uymadıkları bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker, Hatay'ın önemli kuş göç yolu üzerinde olması dolayısıyla bazı kişilerin avlanma yasağına uymadıkları bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Asker, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, sonbaharda kuzeyden güneye doğru göç eden göçmen kuşlar basta Belen geçidi olmak üzere Hatay üzerinde birleştiklerini ve Akdeniz kıyılarını takip ederek Suriye, İsrail ve Afrika'ya devam ettiğini kaydetti.

Ekim ayı sonuna kadar Hatay üzerinde yoğun bir kuş göçü yaşandığını ifade eden Asker, açıklamasına şöyle devam etti:

"İlimiz önemli kuş göç yolu üzerinde bulunmaktadır. kartal, şahin, doğan, atmaca gibi yırtıcı kuşlar besin zincirinin üst halkasında yer aldıklarından doğal yaşamı dengeleyici unsurlardır. Yırtıcı kuşların tamamı 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca koruma altına alınarak avlanması yıl boyu yasaklanmıştır. Ancak bu konuda Derneğimize ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüze yoğun bir şekilde ihbarlar gelmektedir. Bu amaçla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzle birlikte, avlanmanın yoğun olarak yapıldığı Harbiye, Dursunlu, Döver, Sutaşı, Mızraklı, Uzunbağ, Çubuklu, Toygarlı, Çekmece ve Ekinci gibi belde ve köy kırsallarında av yasağı ve halkı bilgilendirme konularında çalışmalar yapılmaya başladık"

Asker, doğal hayatın ve göçmen kuşların korunması adına vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ayrıca kaçak avcılık yapanların, yırtıcı kuşları avlayanların kolluk kuvvetleri tarafından yakalanması durumunda bin ve 3 bin TL arası idari para cezası 5 bin 10 bin TL arsı tazminat cezası ile cezalandırılacaklarını hatırlattı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title