Haberler

Ansiad "11. Girişimcilik Haftası"

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk: "Ekonomik kalkınma için girişimcilik önemli"

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ve paydaşları tarafından bu yıl 11.si düzenlenen "Girişimcilik Haftası" düzenlenen törenle başladı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, girişimciliğin doğuştan gelen Allah vergisi bir olduğunu belirterek, sadece eğitimle ilişkilendirmenin doğru olmadığını savundu.

Üniversitelerin kentlerle birlikte hareket etmesi halinde çok daha iyi işler yapılabileceğine inandığını aktaran Öztürk, "Ekonomik kalkınma için girişimcilik önemli" diye konuştu.

Öztürk, asıl hedefin büyük Türkiye sevdası olduğunu vurgulayarak, öğrencilere girişimciliğe önem vermeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, 11 yıldır ara vermeden girişimcilik haftası düzenledikleri için ANSİAD yöneticilerine teşekkür ederek, "Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 7. Teknokent'ini kurduk. İş yeri sayısının 80'e ulaşması başarının bir işareti" dedi.

"Girişimcilik ruhu kazanan gençlerimize sonsuz güvenimiz var"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe da, Türk ulusunun, Mondros Mütarekesi ile batılıların kendisine biçtiği kaderi yenerek bugün en büyükler arasına girmeyi başardığını vurgulayarak, Atatürk'ün 1. İktisat Kongresi'nde "Asıl savaş şimdi başlıyor" diyerek ekonominin önemini 90 yıl önceden dile getirdiğini hatırlattı.

Kurtcephe, Atatürk sonrası bir neslin ferdi olarak gençlik yıllarında özgüven eksikliği yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetin ilk yıllarında bir toplu iğneyi bile yapamıyorduk. Yıllarca çok şey kaybettik. Kendine güveni olan insanların her şeyi başaracağını geç öğrendik. Global dünyada rekabet edebilecek bir ortam için Türkiye'yi taşıyacak gençlerin özgürlükleri olması lazım. Elbette, bilim topluma ışık tutan önemli bir değerdir. Bilimle birlikte girişimcilik ruhu kazanan gençlerimize sonsuz güvenimiz var."

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ise, girişimcilik haftasını geleneksel olarak düzenlediklerini belirterek, gençlerin kalbinde ve zihninde girişimcilik fikrini yaratmak, yeşertmek istediklerini ifade etti.

Etkinliğe, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Akdeniz Üniversitesi Sebahattin Öztürk Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title