Haberler

Annesi Ölen "Poyraz"I Biberonla Besliyorlar

Kars'ın Arpaçay ilçesinde oturan bir aile, doğum sırasında annesi ölen "Poyraz" isimli buzağıyı biberonla bebek gibi besliyor.

İSMAİL KAPLAN - Kars'ın Arpaçay ilçesinde oturan bir aile, doğum sırasında annesi ölen "Poyraz" isimli buzağıyı biberonla bebek gibi besliyor.

Mikail Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi ölen Poyraz'ı ve üçüz doğuran bir keçilerinin yavrularını biberonla beslediklerini söyledi.

Sabah, öğlen, akşam olmak üzere hiç aksatmadan buzağıyı ve keçi yavrularını biberonla beslediklerini dile getiren Ayaz, şunları kaydetti:

"Poyraz ve keçi yavruları bize çok alıştı, sürekli peşimizde geziyorlar. Poyraz'ın annesi doğum esnasında öldü. Buzağı ahırda ineklerin içinde durmadığı ve annesi olmadığı için zaman zaman bakımını evde yapıyoruz. Kardeşim İsmail Ayaz ile doğum yapan başka bir ineğimizden süt sağıp Poyraz'a veriyoruz."

İsmail Ayaz da gün içerisinde buzağı ve yavru keçilerle vakit geçirdiklerini ifade ederek, "Bizim bir keçimiz üçüz doğurdu, anneleri onları doyuramadığı için onlara da biberonla süt veriyoruz, çok güzel vakit geçiriyoruz, keçi yavrularıyla da oynuyoruz ikinci anneleri gibi olduk." diye konuştu.

Köylülerden İnan Özbek, eve ilk girdiğinde buzağıyı görünce çok şaşırdığını belirterek, "Buzağıya, insan bebeğe nasıl bakıyorsa onlar da öyle bakıyor, süt zamanı gelince biberonla besliyorlar, temizliyorlar. Bunu görünce çok duygulandım. Annesiz buzağıya özenle, şefkatle bakıyorlar." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Arpaçay Kars Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title