Haberler

Annenin Çocuğunu Öldürmeye Teşebbüsü Davası

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 6 yaşındaki kızını, ilaç enjekte ederek öldürmeye çalıştığı öne sürülen annenin 20 yıla dek hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 6 yaşındaki kızını, ilaç enjekte ederek öldürmeye çalıştığı öne sürülen annenin 20 yıla dek hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Nurgül D. katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Nurgül D.'nin eşi Süleyman D., ''Böyle birşeyi eşimin yapmış olduğunu düşünseydim ilk önce ben müdahale ederdim. Ayrıca şu anda eşim 8 aylık hamile. Böyle bir olaydan kuşku duymuş olsaydım yeni bir çocuk yapmazdım'' dedi.

Süleyman D., şunları kaydetti:

''Eşimle birlikte çocuğumuzun devamlı başında bekledik. Benim nöbetçi olduğum bir gece doktorlar çocuğun kalbinin duracak gibi olduğunu ve müdahale ettiklerini söylediler. Eşim bu sırada uyuyordu. Yine bir sabah, alelacele kaldırıldık. Yoğun bakımdaki çocuğumuzun oksijensiz kaldığı ve beyin hücrelerinin zarar gördüğü söylendi.''

Bunun üzerine hastane yetkililerine, haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediklerini ifade eden Süleyman D., şöyle devam etti:

''Bundan sonra hastane yetkilileri bize karşı cephe aldılar ve bizimle uğraşmaya başladılar. Bizi maddi ve manevi mağdur ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Ben 14 yıllık eğitimciyim. Çocuğumu karımdan daha çok severim. Böyle birşey gerçekleşmiş olsaydı, buna ilk olarak ben müdahale ederdim.''

Duruşmada dinlenilen diğer tanıklar da Nurgül D.'nin böyle bir olayı gerçekleştirmiş olamayacağını ve kendisini çocuğuna çok düşkün bir anne olarak tanıdıklarını söylediler.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Nurgül D.'nin kızı M.B.D.'nin, İ.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtilerek, çocuğun hastalığının normal seyrinden farklı olarak fenalaştığı kaydediliyor.

Doktorların kuşkulanmaları üzerine annenin izlenmeye başlandığı, hastane personeline pasta ikram eden annenin çocuğunun yanına gittiği, çocuğun temizliğini kendisi yapmak için ısrar ettiği belirtilen iddianamede, annenin elinde 2 adet ucu kanlı enjektör bulunduğu ve hastanın durumunda fenalaşma görüldüğü anlatılıyor.

Nurgül D.'nin yoğun bakım ünitesine refakatçi olarak girmesinin yasaklandığı belirtilen iddianamede, sanığın iyileşmesi mümkün olmayan çocuğu M.B.D.'nin ölmesi için ilaç enjekte ettiği, ancak hastanın sağlık sorununun buna mı bağlı olduğunun tıbben tayininin mümkün olmadığı kaydediliyor.

İddianamede, Nurgül D.'nin ''kızını öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan 15 ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title