Haberler

Annem Bir Dizi Karakteri Olsaydı

Güncelleme:

Türkiye'nin haber ve eğlence sitesi www.turk.net, düzenlediği 7 farklı anket ile Anneler Günü'nün nabzını tuttu.

5 Mayıs Perşembe günü itibariyle toplam 1012 kişinin katıldığı anketlerde katılımcıların çoğunluğu "Anneniz bir dizi kahramanı olsaydı hangisi olurdu?" sorusunu Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinden Cemile karakterini seçerek yanıtladı. "Hangi şarkı annenizi daha iyi anlatıyor?" sorusunda ise çoğunluk Candan Erçetin'in Annem isimli eserini seçti. Anketlerin 5 şanslı katılımcısı Türkiye'nin en yenilikçi elektrikli ev aletleri markası Homend'den Hairforce 4401 saç kurutma makinesi kazandı.

5 Mayıs Perşembe günü sona eren www.turk.net Anneler Günü anketine 1012 kişi katıldı. Sonuçlar annelerle iletişim kurma sıklığından anneleri en çok hatırlatan şarkılara kadar farklı konularda ilginç veriler sunuyor.

Anne sözcüğü şefkati, hep verici olmayı ve koşulsuz sevgiyi hatırlatıyor

"Anne sözcüğü size neyi hatırlatır?" sorusunu soran www.turk.net anketinde kullanıcılar şefkatli olmayı, hep verici olmayı, koşulsuz sevmeyi ya da hepsi şıklarından kendilerine uygun olanları seçti. Sonuçlara göre katılımcıların %61'i "Anne" dendiğinde bu değerlerden tamamını hatırladıklarını belirtiyor.

"Annem bir masal kahramanı olsaydı Pamuk Prenses olurdu"

www.turk.net, düzenlediği "Anneniz bir masal kahramanı olsaydı hangisi olurdu" anketiyle anneliğin kullanıcılarında uyandırdığı çağrışımlara ışık tuttu. Buna göre "Pamuk Prenses" diyenler %51'lik oranla çoğunluğu oluşturuyor. Dağılımın geri kalanı ise şöyle:

· Külkedisi (%29)

· Rapunzel (%5)

· Kırmızı Başlıklı Kız (%4)

· Harikalar Diyarındaki Alice (%11)

"Annem bir dizi kahramanı olsaydı Öyle Bir Geçer Zaman Ki'deki Cemile olurdu"

Dizilerin ve dizi karakterlerinin kullanıcıların hayatlarında her geçen gün daha da fazla yer ettiği gerçeğini gösteren www.turk.net anketinde ilk "Anneniz bir dizi kahramanı olsaydı hangisi olurdu" sorusuna yanıt verenlerin çoğunluğu Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde Ayça Bingöl'ün canlandırdığı Cemile karakterini seçti. Anketin genel dağılımı şöyle:

Hafsa Valide Sultan (Nebahat Çehre) – Muhteşem Yüzyıl (%22)

Zehra (Vahide Gördüm) – Adını Feriha Koydum (%27)

Cemile (Ayça Bingöl) – Öyle Bir Geçer Zaman Ki (%44)

Leyla (Sennur Nogaylar) – Aşk ve Ceza (%4)

Leyla (Meltem Cumbul) – Nuri (%3)

Anneler günü için en çok tercih edilen hediye ev işi için kullanılabilecek ürünler

www.turk.net portalının düzenlediği Anneler Günü anketleri, hediye tercihlerine dair de önemli fikirler veriyor. Buna göre anket katılımcılarının %52'si annesine "Ev işlerinde kullanabileceği işlevsel bir hediye almayı tercih ediyor. %20'lik dilim annesine yakışacak bir aksesuar ya da kıyafet almayı düşünürken katılımcıların %17'si anneleri için özel olarak hazırladıkları bir hediyeyi tercih ettiğini belirtiyor. Pahalı olduğu belli olan bir hediye tercihi ise katılımcıların yalnızca %2'si tarafından kabul görüyor. Geri kalanların dağılımı ise şöyle oluşuyor:

Ev için bir dekorasyon ürünü (%6)

Almayı düşündüğünü bildiğiniz bir kitap, CD vs. (%1)

Fırsat sitelerinden indirim kuponu (Spa, güzel bir kahvaltı... vb) (%2)

Annelere dair hissedilenleri en iyi yansıtan şarkı Candan Erçetin'den Annem

"Hangi şarkı annenize olan hislerinizi daha iyi anlatıyor?" anketi anne sevgisi hakkında yazılan yüzlerce şarkı arasından öne çıkanları sergiliyor. Katılımcıların %46'sı Candan Erçetin'in Annem isimli şarkısında birleşiyor. %12'lik bölümün tercihi ise "Minik Serçe" Sezen Aksu'nun Ağlama Anne adını taşıyan şarkısı. Katılımcıların %3'ü Ceza'nın Anneme adlı eserini işaretlerken Niran Ünsal'dan Ben ne zaman büyüdüm anne? parçasını tercih edenlerin oranı %11 oldu. Candan Erçetin'in Annem'inden sonra en çok tercih edilen seçenek ise %28'lik oranla "Sanat Güneşi" Zeki Müren'in yine Annem isimli parçası oldu.

Annesiyle günde 3 ila 5 kez telefonla konuşanlar çoğunlukta

www.turk.net kullanıcıları anneleriyle ne sıklıkla telefon görüşmesi yaptıklarını da bu ankette göstermiş oluyor. Buna göre günde 3-5 kez annesiyle telefonda görüşenlerin sayısı oldukça fazla:

Günde 3-5 kere (%40)

Günde 1 defa (%36)

Haftada 2-3 kere (%17)

Haftada 1 kere (%4)

2 haftada 1 kere (%2)

Ayda 1 kere (%1)

Annenizle arkadaş gibi misiniz? Ona her şeyi anlatır mısınız?

Bir başka anket ise anne – evlat ilişkilerindeki durumu gözler önüne seriyor. Katılımcıların %59'u annelerini arkadaş gibi görüp onlara her şeyi anlattıklarını belirtirken %39'luk dilim "duruma göre" seçeneğini tercih ediyor. Katılımcıların %2'si ise soruya "hayır" yanıtını veriyor.

Şanslı katılımcılara Homend saç kurutma makinesi!

www.turk.net anketlerini eksiksiz dolduran 100'üncü, 250'nci, 500'üncü, 750'nci ve 1000'inci kişi Coolshot özelliği ile saç şeklini sabitleyebilen, zikzak rezistans sistemli Homend Hairforce 4401 saç kurutma makinesinin sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title