Haberler

Anneler Yaptı, Kızları Tanıttı

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Mahalle Merkezinde düzenlenen telkari kursuna katılan kadınlar, el emeği göz nuru ürünleriyle sergi açtı.

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Mahalle Merkezinde düzenlenen telkari kursuna katılan kadınlar, el emeği göz nuru ürünleriyle sergi açtı. Çarşı Kültür Merkezinde gerçekleşen sergi, defileyle de renklendi. Takıları, kursiyerlerin kızları ve torunları tanıttı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Bostanlı Mahalle Merkezi bünyesinde geçtiğimiz Ekim ayında açılan telkari kursu, sergi ve defile ile sona erdi. 30 kadın, 7 ay boyunca aldıkları eğitimin ürünü olan el emeği göz nuru takıları, Çarşı Kültür Merkezinde görücüye çıkardı. 120 parça eserin yer aldığı serginin ilk gününde, 'Yansıma' temasıyla bir defile de yapıldı. Kursiyer kadınların kızları, torunları ve yakınlarının görev aldığı defile, renkli görüntülere sahne oldu. Üç gün açık kalan sergi Karşıyakalıların beğenisini kazandı.

2016-2017 döneminde, kadınlar için hem yeni hobi alanları açmak hem de mesleki beceriler edindirmek amacıyla onlarca ücretsiz kurs düzenlediklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bostanlı Mahalle Merkezindeki telkari kursumuza ve diğer tüm kurslarımıza katılan, birbirinden başarılı sergilere ve yılsonu etkinliklerine imza atan katılımcıları tek tek kutluyorum. Önümüzdeki dönemde de her alandaki kurslarımızla kadınlara yönelik sosyal hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title