Haberler

Anneler Gününe Özel Kek Tarifi

Güncelleme:

Makarna, Lütfen! Kurucusu Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu yaklaşan Anneler Günü için annelerine kendi elleriyle kek yapmak isteyenler için "Ruşeymli, Marmelatlı Kek" tarifi verdi.

Reçel, marmelat gibi tatlıları seven anneler "Şeker İlavesiz Ruşeymli Elma Soslu Kek" tarifini ister kendileri ve aileleri için isterlerse annelerine özel olarak hazırlayabilirler. Bayburtluoğlu; "Bu kekleri bütün anneler sevecek. Üstelik marmelatı hem kek için sos, hem çocuklar için dondurma, hem de sabah kahvaltılarında ekmek veya krep üstüne sürmek için kullanabilirsiniz. " diyor.

BAYBURTLUOĞLU'NDAN ELMALI MARMELAT TARİFİ

Bayburtluoğlu; "Marmelatlı kekin çok basit bir tarifi var. Önce marmelatı yaparak işe başlamak gerekiyor" diyor. "1,5 kg elmayı yıkayıp ayıklayıp küçük ebatlarda doğrayın. Daha tatlı olsun, yoğun olsun derseniz bir bardak kuru üzüm koyabilirsiniz. Hepsini blenderdan geçirip az ateşte suyunu biraz uçurun. Soğuduktan sonra, dondurma yapmak isterseniz 3'te birini kenara ayırın, içine 2 tatlı kaşığı bal ekleyin ve kağıt bardaklara bölüştürüp kahve karıştırıcısı saplayarak dondurma/sorbe olsun diye derin dondurucuya atın. Bir iki saat bekletin. Çıkarınca kağıt bardakları zaten yırtabiliyorsunuz.

Kalan sosu yine aynı oranlarda bal ile karıştırarak kahvaltılık marmelat olarak kullanabilirsiniz." diye konuştu.

Bayburtluoğlu'ndan Şeker İlavesiz Ruşeymli Elma Soslu Kek

Malzemeler:

1,5 bardak un

2 yemek kaşığı ruşeym

3 yumurta

1 bardak (yaklaşık 150 gram) kuru üzüm

Yarım bardak yoğurt

Yarım bardak zeytinyağı

Vanilya özütü ya da 1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Fransızların yoğurtlu kekinin bir başka versiyonu olan bu kek, bu tarifte ruşeymli ve şekersiz olarak yorumlanıyor.

Buğdayın özü olan ruşeym sağlığa faydası ve besin değeri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Bayburtluoğlu ruşeymin un ve irmik kullanılan her tarifte bir iki kaşık kendine yer bulabileceğini söylüyor. Şekersiz olması için ise kuru meyveler kullanılıyor. Bayburtluoğlu; "Elinizdeki kek ve kurabiye tariflerinde bir bardak şeker varsa onu sıkı sıkıya kuru üzüm ya da doğranmış kuru kayısı / incir vb ne varsa elinizde onunla değiştirebilirsiniz. Tek ekstradan yapmanız gereken kuru meyveyi kek ya da kurabiyenin yağında / yoğurdunda blenderdan geçirmek ki böylece meyvenin tüm tatlılığı kekin içine yayılsın." diyor.

Kekin tarifi ise şu şekilde:

- Sıvılar bir tarafta, kurular bir tarafta karıştırın. (Un elenmiş olsun)

- Sıvıların içine kuru meyveyi atın ve bir güzel püre haline getirin.

- Yumurtaları çok çırpın.

- Hepsini yavaş yavaş birleştirin, karıştırın.

- Meyve koyduğumuzdan çok kabaran bir kek olmayacak, bu yüzden yayvan bir tepsiyi yağlayıp unlayıp yayın.

- 175°C'da 20-25 dakika pişirin. Kuru bıçak temiz çıkmalı.

- Üstüne ballı elma marmeladını sürerek servis yapın.

Kaynak: Bültenler / Yemek Tarifi

Yemek Tarifi Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title