Haberler

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?

Güncelleme:

2015 Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Her yıl annelerimiz için özel şeyler yaşattığımız ve sevgimizi bir kez daha gösterdiğimiz bu çok özel gün nereden çıkmış ve günümüze kadar süregelmiştir? Annelerimizi mutlu etmek ve onları daha özel hissetirmek için bu güne özel neler yapılabilir hangi hediyeler alınır hangi şiirler özle notlar yazılabilir? İşte 2015 Anneler Günü için size özle merak ettiğiniz yapmanız gereken tüm detaylar haberimizde.

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak "Anneler günü kutlu olsun!" yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ANNELER GÜNÜ NASIL BAŞLADI?

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı'nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek " bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize ona olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı,çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Annenizi mutlu etmek için tıklayın!

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Anneler Günü Anne Çocuk Kadın Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

MEMLEKET:

KİMİN DİNİNE İNANIYORUZ BİR KANDİL AKŞAMINI KUTLAMAYAN AMA ANNE BABA VE SEVGİLİLİLER GÜNÜNÜ ÜNİVERSİTELERİN BAHAR BAYRAMINI DELİLER GİBİ KUTLAYAN TOPLUMUZ BÖYLE SÖYLEYİNCE KİMİNE GÖRE YOBAZ OLUYORUZ

19
4
yanıtYanıtla
Yetti Gari:

Ne kadar saçma bir gün sadece senede bir gün mü anneme hediye alacağım istediğim zaman alırım dinimize göre zaten uygun değil ve ve çoğu insan acı çekiyor Annesi ölenler yada Evladı ölen Anneler çok acı çekiyor insanların psikolojisi bozuluyor .

17
5
yanıtYanıtla
cimbom:

anneler gününü düşünen amerikalı kıza sonsuz teşekkürler. hediye şart değil bir öpücük yeter annelere.

17
5
yanıtYanıtla
davetçi34:

Ben bir kafir geleneğini asla sürdürmem, cennet benim anamın ayaklarının altındadır, fakat, doğumgünü, anneler, babalar, öğretmenler vs vs günü herhangi bir günü kafir geleneği diye kutlamam. . .

10
10
yanıtYanıtla
nur:

kurban olurum ben Annemi yaradan ve anneme

18
2
yanıtYanıtla
ANESİNİN KIZI:

Anemi çok ama çok seviyorum

14
3
yanıtYanıtla
SALİH:

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ANNELRİMİZİN GÜNÜ OLMALI CENNET ANALARIN AYAGININ ALTINDADIR NEDEN ANNEMİZE OLAN SEVGİMİZİ SAYGIMIZI BİR GÜNE HAPSEDİYORUZ NEDEN AMERİKALILARIN ADETLERİNİ HUY EDİNİYORUZ NEDEN KENDİ ÖRF VE ANANNELERİMİZİN YOLUNDA GİTMİYORUZ NOEL KUTLUYORUZ CRİSMİS KUTLUYORUZ CADILAR BAYRAMI KUTLUYORUZ YAZIK BU GENCLİĞE

9
5
yanıtYanıtla
sevo:

Anneler gununde bir yanim aci icinde diyer yanim tatli annemi kaybetmis biri olarak diyer yanimsa 3 cocuk annesiyim hayatta olan anneler anneler gununu kutluyor hayatta olmayanlarada mekanlari cennet gul bahcesi olsun rapim hepimizin yuzunu her iki dunyada guldursun .

13
1
yanıtYanıtla
Canısı:

ABD Ne derse o olur!sektöre damgayı basmış!yürüyün abe koyunlar!

7
4
yanıtYanıtla
Ali:

iyi niyetle ortaya çıkan önemli gün ve geceler maalesef bir sömürü aracına/ kapitalizmin nesnesine dönüştürülmüş. Annelerimizi sevelim, sayalım. bir gün değil her gün. ''cennet annelerin ayakları altındadır. ''

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title