Haberler

Anne ve Bebeklerin Sağlığı Uzman Ellerde

Samsun'da, Neonatal Resüsitasyon Konusunda (Canlandırma, İlk Müdahale) Doktor ve Yardımcı Sağlık Personelleri Sertifikalarını Aldı.

Samsun'da, neonatal resüsitasyon konusunda (canlandırma, ilk müdahale) doktor ve yardımcı sağlık personelleri sertifikalarını aldı.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nün, anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla sağlık personeline yönelik yürüttüğü 'Doğum Anında Gelişen Ani Ölüm' (neonatal resüsitasyon) eğitim seminerleri sona erdi. Amisos Otel'de 3 gün süren ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelen eğitmen Dr. Tamer Altay'ın verdiği seminere 38 kişi katıldı. Seminerin son gününde başarılı personellere sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu tarafından verildi. Seminerin 7.'sinin

düzenlendiğini ve bu zamana kadar 280 sağlık personelinin eğitildiğini belirten Mustafa Kasapoğlu, toplumdaki ekonomik, sosyal durumun iyileşmesi, sağlık alt yapısının güçlendirilmesi ile bebek ve çocuk ölümlerinin azaltılabileceğini söyledi. Verilen eğitim hedefinin doğum olayında rolü olan tüm sağlık personelinin standart bir neonatal resüsitasyon eğitimi alması olduğunu ifade eden Kasapoğlu, "Doğumda gerçekleşebilecek yeni doğan ölümlerini ve solunum güçlülüğünün yol açacağı sekelleri en aza

indirebilme konusunda eğitimler önemli yer tutmaktadır" dedi.

(MD-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title