Haberler

Anlaşma Olursa Ordu da Arkasında Duracak

Türk İş Dünyası ile Görüşmek İçin Dün İstanbul'a Gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Anlaşmanın Olacağını, Ordunun da Arkasında Duracağını Söyledi.

Türk iş dünyası ile görüşmek için dün İstanbul’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, anlaşmanın olacağını, ordunun da arkasında duracağını söyledi.

Kıbrıs’ta bir anlaşma için Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin onayının bulunması gerektiğini belirten Talat, "Bunların içinde Türkiye de olduğuna göre, Türk Ordusu da Türkiye’nin bir parçası olduğuna göre imzalayan herkes onun arkasında duracak, ordu da dahil" diye konuştu. Talat, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın "1 metre bile geri gitmeyiz" sözünün hatırlatılması üzerine "Kurallar neyse herkes ona uyacak. Sayın Büyükanıt ’anlaşmaya rağmen biz burada kalacağız’ demedi. Ama sayın Büyükanıt Türk Ordusu’nun nasıl bir anlaşma düşündüğünü, nasıl bir anlaşma ile Kıbrıslı Türkleri güven altında görüldüğünü ve göreceğini ifade etti. Dolayısıyla bu lafın altında başka anlamlar aramaya gerek yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title