Haberler

Ankaraspor, Tff'nin Kararını Bekliyor

Teknik Direktör Özen: "tff Tarafsız Bir Kurumdur"

TEKNİK DİREKTÖR ÖZEN: "TFF TARAFSIZ BİR KURUMDUR"

KAPTAN TÜRKMEN: "PROFESYONELİZ AMA SONUÇTA İNSANIZ"

BİLAL KISA: "ÇALIŞMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPAMAYIZ"

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düşürülen ve bu sezon da Bank Asya 1. Lig'den düşürülmesi gündemde olan Ankara spor'da teknik direktör Önder Özen, kaptan Tayfun Türkmen ve Bilal Kısa ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Futbol Federasyonu'nun tarafsız bir kurum olduğunu vurgulayan Ankara spor Teknik Direktörü Önder Özen, "Ankara spor'u bir anonim şirketi gibi görmemek gerek. Burası bir spor ocağı, idman yurdu. Federasyonumuzdan futbolumuza darbe vuracak bir karar çıkmasını beklemiyoruz. Kamuoyunda TFF ile Ankaraspor arasında bir güç savaşı varmış gibi gösteriliyor. Tarafsız bi kurum olan federasyonun futbolla ilgili yapıcı bir karar alacağına inanıyorum. Çıkan haberlerden fazlasıyla etkilendik. Bizler profesyoneliz ve işimizi yapmayı çalışıyoruz. Türkiye'de senaryonun her zaman en olumsuzu konuşulur.. 1923'de kurulan Türkiye için de her zaman 'gitti gidiyor' denir. Ama Türkiye her zaman yerindedir. Hakkımızda konuşulan olumsuz senaryolar var. Elbette futbolcular bizler etkileniyoruz. İnsanız ve etkilenmemiz çok normal" dedi.

Ankaraspor'un bir idman ocağı olduğunu dile getiren Önder Özen, "Ankaraspor'un sadece profesyonel futbol takımından ibaret değil. Bu sezon Türkiye şampiyonu olmuş bir U-15 takımı, Türkiye finali oynamış bir A2 takımı var. Bütün yaş grupları final turlarını oynamış takımlardır. 600 kişilik bir futbol okulumuz var. Yaklaşık 60 antrenörü olan bir kulüpten bahsediyoruz. Kullanım hakkı kendisine ait 20 bin kişilik stat ve yine kullanımı kendisine ait harika tesisleri olan, 500 kişinin çalıştığını bir kulübüz. Buradan bir çok yıldız oyuncu çıktı. Buradan ayrılıp büyük takımlara transfer olmuş birçok oyuncu var. Yine Vederson gibi çok ucuz bir fiyata alınıp iki Türkiye şampiyonu arasında transfer olan bir oyuncuyu bu kulüp getirdi. Fenerbahçe'yi çalıştıran Aykut Kocaman bu kulüpte çalıştı. Burayı bir anonim şirket olarak görmemek lazım. Burası bir spor ocağı. Bir idman yurdu. Şehrinin insan kaynaklarına yatırım yapan bir spor ocağı" ifadelerini kullandı.

22 Ağustos'ta Kartalspor ile sezonun ilk maçına çıkacaklarına inandığını belirten Özen, "Federasyon'dan olumsuz bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Ankaraspor'un TFF ile bir davası olabilir. Bu kamuoyunda bir güç çekişmesi gibi gösteriliyor. TFF tarafsız bir kurumdur. TFF kuruluş amacı ve tüzüğünde futbolun gelişimine, futbolun gelişmesine, kulüplerin artmasını düşünen bir kurumdur. Bugüne kadar ülke futbolunun gelişmesi için çalışmış bir kurumdur. Genel kurul ile seçilen bir kurumdur. Futbola hizmet etmiş insanların bulunduğu bir yapıdan futbolumuza darbe vuracak bir karar çıkmasını beklemiyoruz. İnanıyorum ki 22 Ağustos'ta sezonun ilk maçında Kartalspor buraya gelecek. Bizimle birlikte futbolun keyfini çıkaracak. Taraftarlar bunun keyfini yaşayacak. Altyapı antrenörleri çalışmaya devam edecek. Ankaraspor yaşamına devam edecek. TFF, yapıcı olmaya öncelik veren bir kurum. Vizyonuna uygun bir karar bekliyoruz. Mahmut Özgener futbolun içinden gelen birisi. Bu yüzden ihraç gibi bir beklentimiz yok. Böyle bir şey olursa ne yapacağımızı inanın hiç düşünmedik" şeklinde konuştu.

Yaşanan gelişmelerden son derece üzüntü duyduklarını söyleyen takım kaptanı Tayfun Türkmen ise, "Son 1-2 gündür futbolcu grubu olarak konsantrasyonumuz dağıldı. Biz geleceğimizi bu işten kazanmaya çalışıyoruz. Profesyoneliz ama sonuçta insanız. Yaşanan olayların üzüntüsünü yaşadık. Bunun dışında bir sıkıntımız yok. Kulüp olarak huzurlu bir ortamımız var. Bank Asya'da tek Ankara takımı biziz. Bu da bize ayrı bir yük getiriyor. Bu yükün altından kalkacağımıza inanıyoruz. Ankara'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

Tecrübeli orta saha oyuncusu Bilal Kısa ise, "Çalışmak ve beklemekten başka yapacağımız bir şeyimiz yok. Geçen sezon 4. haftadan sonra maç yapmayan bir kulüpteyiz. Yeni bir takım oluştu. İyi bir ortam oluştu. Bu hazırlık maçlarına da iyi yansıdı. Son günlerde çıkan haberler bizi biraz üzdü. Geçen sezon da ben bunu yaşadım. Bu federasyonun kararıdır. Bizim çalışmaktan başka yapacak bir durumumuz yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title