Haberler

Ankara: Yunan Sahil Güvenlik Komutanı Sıonıdas'ın Türkiye Ziyareti

Türkiye, İlk Kez Bir Yunan Sahil Güvenlik Komutanı'nı Ağırladı. İki Ülke Arasındaki Güven Artırıcı Önlemleri Ele Almak Üzere Türkiye'ye Ziyarette Bulunan Koramiral Elias Sionidas'ı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Ereneoğlu Resmi Törenle Karşıladı.

Türkiye, ilk kez bir Yunan Sahil Güvenlik Komutanı'nı ağırladı. İki ülke arasındaki güven artırıcı önlemleri ele almak üzere Türkiye'ye ziyarette bulunan Koramiral Elias Sionidas'ı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Ereneoğlu resmi törenle karşıladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende Yunan Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Elias Sionidas, tören kıtasını Türkçe selamdı. Telaffuzda zorlanan Yunanlı Amiral'ın imdadına Tümamiral Can Erenoğlu yetişti. Erenoğlu, konuk komutanın kulağına 'Merhaba asker' demesini söyledi. Bunun üzerine konuk komutan, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. İki komutan daha sonra Türk ve Yunan bayrakları arasında tokalaştı. Yunan komutanın şeref defterini imzalamasının ardından Erenoğlu ve Sionidas başbaşa görüştü. Bir konuşma yapan Tümamiral Erenoğlu, daha önce iki ülke Dışişleri Bakanları'nın biraya geldiğini ve Türkiye ile Yunanistan arasında güven artırıcı önlemlerin alınması konusunda mutabakata varıldığını hatırlattı. Bu kapsamda Yunan Sahil Güvenlik Komutanı ile biraraya geldiklerini belirten Erenoğlu, "Bu ziyaret vesilesi ile önce birbirimizi tanıyacağız, anlayacağız ve hepimizin arzu ettiği güveni tesis edeceğiz" dedi.

Her iki ülke olarak Ege'deki sorunların bilincinde olduklarını belirten Erenoğlu, "Bu sorunların bir anda çözüleceğini düşünmüyoruz. Ama karşılıklı iyi niyet, saygı, anlayış ve güven üzerine işbirliğimizi ve dostluğumuzu tesis etmek için burdayız" diye konuştu. Güven artırıcı önlemlerin Türkiye'nin talebi olduğunu belirten Erenoğlu, Yunanistan'a bu talebe olumlu cevap vermelerinden dolayı teşekkür etti. Denizciler olarak sorunların üstesinden gelmekte üstad olduklarını belirten Erenoğlu, "Denizci ruhu çoğu zaman sorunun üstesinden gelmemizde bizim en büyük yardımcımız olmuştur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title