Haberler

Ankara: Yazıcıoğlu, Cenazede Provokasyon İddialarını Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (Bbp) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Eski Başbakan Bülent Ecevit İçin Yarın Yapılacak Olan Cenaze Töreninde Bazı Grupların Töreni Provokasyon Edeceği Yönündeki İddiaları Değerlendirerek, "Cenazeden Siyaset Projesi Üretmek Cenazeye Saygısızlıktır. Bunun Türk Törelerinde de Yeri Yoktur" Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit için yarın yapılacak olan cenaze töreninde bazı grupların töreni provokasyon edeceği yönündeki iddiaları değerlendirerek, "Cenazeden siyaset projesi üretmek cenazeye saygısızlıktır. Bunun Türk törelerinde de yeri yoktur" dedi.

Yazıcıoğlu, Ecevit'in cenazesini 6 gün bekleten eşi Rahşan Ecevit'i eleştirerek, "Cenaze bir an evvel kamuoyunda dedikoduya fırsat verilmeden defnedilmeliydi" ifadesini kullandı.

AB'nin Türkiye için yayınladığı İlerleme Raporu'nu tepki gösteren Yazıcıoğlu, hükümetin AB konusunda referandum kararı almaya davet etti. Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, vefatının 68. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kamuoyuna yanlış anlatıldığını ifade ederek, "Atatürk'ü bir 'batı hayranı' veya 'İslam'la kavgalı' gibi göstererek onu farklı yönlere çekmeye çalıştılar. Oysa Atatürk böyle bir lider değildi. Atatürk 'muasır medeniyetleri' hedef gösterirken, bugünkü medeniyet seviyesinin daha ilerisini işaret etmiştir. O, teslimiyetçi, emperyalist güçlerin sınırları içerisinde kalmayan, tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milleti ile bütünleşerek, kendi değerleriyle bir dünya devleti olmasını hedefliyordu" diye konuştu.

AB'nin açıkladığı İlerleme Raporu'nun hükümet nezdinde, 'olumlu' karşılanmasına rağmen dış basında 'ültimatom olarak yorumlandığını ifade eden Yazıcıoğlu, rapor içerisinde yer alan hükümlere tepki gösterdi. Türkiye'nin 301. maddeyi kaldırmasını isteyen AB içerisinde bir çok ülkenin faşist bir anlayışla, 'Yahudi ve Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza' verdiğini kaydeden Yazıcıoğlu, Hollanda'da Türk kökenli milletvekili adaylarının, Ermeni soykırımı kabul etmiyor diye aday yapılmadığını hatırlattı. Almanya'da Türk çocuklarının okul bahçesinde bile Türkçe konuşmasına izin verilmediğini öne süren Yazıcıoğlu, buna karşılık AB'nin Türkiye'de yeni diller türetme çabası içerisinde olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, İlerleme Raporu'nu, 'baskıcı, çifte standartçı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletini rencide edici' sözleriyle yorumladı. Türkiye'nin sürekli baskı altında tutulmaya çalışıldığını ve 'savaştan çıkmış yenik devlet' muamelesine maruz kaldığını anlatan Yazıcıoğlu, "Hükümet, AB'nin bu dayanılmaz baskıları karşısında Türk milletinin ne istediğini görmek için referandum kararı almalıdır. Böylece halkın ne istediği bilerek yola devam ederler. Eğer demokrasi ve insan hakları varsa, AB bir 'medeniyetler projesi' ise Türk milletinin neye rıza gösterip göstermediğine imkan verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, hafta başında hayatını kaybeden Ecevit'in cenazesinin hafta sonunda toprağa verilecek olmasını eleştirdi. Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Ecevit Başbakan olarak uzun yıllar hizmet etmiş, artı ve eksileriyle tarihe mal olmuş bir kişiliktir. Başbakan olması nedeniyle sadece ailesinin değil devlet iradesiyle bir cenaze programı yapılmaktadır. Ecevit bir başbakan olduğu için onun cenazesi kamuoyunu ilgilendiriyor. Cenaze bir an evvel kamuoyunda dedikoduya fırsat verilmeden defnedilmeliydi. Oysa memurların katılımı gerekçe gösterilerek tören hafta sonuna ertelendi ama yeni saat uygulaması nedeniyle öğle namazına müteakip yapılacak törene memurlar da katılabilirdi. Bunda bir engel yoktu.

Türk Milleti cenaze ve acılar karşısında duyarlı bir millettir. Bu tür olaylar karşısında hemen bir araya gelen ve acıları paylayan bir milletiz. Bizi diğer milletlerden ayıran özelliklerden birisi de budur. Cenazeden siyaset projesi üretmek cenazeye saygısızlıktır. Bunun Türk törelerinde de yeri yoktur. Bu tür çabaları yanlış görüyorum. Provokasyonlara karşı duyarlı olmalıyız. Ülkenin birlik ve beraberliği ihtiyacı var, kavgaya değil. Bütün kesimleri sağduyulu olmaya çağırıyorum".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title