Haberler

Ankara'ya Tarihi Somun Ekmeği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar Ekmek Yelpazelerine Tarihi Somun Ekmeğini Ekleyerek 6. Ekmeği Yarın Ankara Büfelerinde Satacaklarını Söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ekmek yelpazelerine tarihi somun ekmeğini ekleyerek 6. ekmeği yarın Ankara büfelerinde satacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürlüğü, normal, tuzsuz, kepekli, tıbbi, köy ekmeğinden sonra tarihi somun ekmeğini Ankaralılar'a kazandırıyor. 800 gramı 1 milyon 200 bin liradan satılacak ve ilk etapta 5 bin adet üretilecek tarihi somun ekmeği ilerleyen aylarda 10 binlerin üzerine çıkacak. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamada bulunan Genel Müdür Ali İlkbahar, Tarihi somun ekmeğini çıkarmalarındaki amaçta katkı maddesinin olmaması olarak dile getirdi. İlkbahar, tarihi somun ekmeğinin geçmişten gelen bir ekmek olduğunu belirterek, "Çocukluğumuzda kabuğu ince, pişkin, mis gibi kokusu gelirdi. Tarihi somun ekmeğini Ankaralılara kazandırmak istedik. En büyük özelliği katkı maddesinin olmaması ve dışarıda satılan maya yerine kendi hamurundan elde edilen maya kullanılması ve uzun süre pişmesidir. Diğer bir sebep olarak da, çocuğu olup da sıraya girme şansı olmayan müşterilerimizi düşünerek böyle bir ekmeği düşündük" dedi.

Tarihi somun ekmeğinin 1 hafta boyunca bayatlamayacağını dile getiren İlkbahar, bu ekmeği hijyen bir ortamda saklanabileceğini ifade etti. İlkbahar, Halk Ekmek olarak doğal ürünler yelpazemize halk somun ekmeğini de katarak Ankaralılara farklı bir damak tadı sunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Öyle ümit ediyoruz ki, bu ekmek hem Ankara'da hem diğer illerde örnek alınacaktır. Halk Ekmek olarak sadece ekmek çıkarmıyoruz, enstitü gibi bu sektörde çalışanın önünü ve ufkunu açmak istiyoruz. Tarihi halk ekmekten sonra çeşit ekmeklerimizin sayısını artırmaya devam ediyoruz. Başkanımız Melih bey Ankaralılar'ın sağlığını düşünen faydalı çalışmalarımıza tam destek vermiştir. Önemli olan Ankaralı tüketici hem ucuz yesin, hem hijyen olsun."

İlkbahar, yeni kurulan tesislerin birinde tam buğday unu köy ekmeği ürettiklerini kaydederek, Pazartesi gününden itibaren tarihi somun ekmeğinin Ankara büfelerinde bulunacağını ifade ederek, "Tarihi somun ekmeğini 5 bin adet çıkaracağız. Acaba 5 bin ekmeğimizi kimler tadacak" diye konuştu.

(TS-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title