Haberler

Ankara ve İstanbul'da Elektrik Kesintileri Kuşku Yarattı

Ankara ve İstanbul'da Yaşanan Elektrik Kesintileri, Bilgisayarın Ağırlıklı Olarak Kullanıldığı Seçim Değerlendirme Süreci Üzerinde Kuşkular Doğurdu, CHP'li Adaylar Kısa Süreli Elektrik Kesintilerinden Kuşku Duyduklarını Belirttiler.

Ankara ve İstanbul'da meydana gelen elektrik kesintileri, CHP'de "bilgisayarlara yüklenen ilk sonuçların seçim değerlendirme sürecinden çıkarılabileceği, yeni oy sayımlarının da güvenilir olamayacağı" kaygısını yarattı.

İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin saat 23.00'te kameraların karşısına geçtiler. Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul İl Başkanı Babuşçu'nun açıklamalarına değiniren "Gereksiz ve sert bir açıklamaydı. Ben bir demokrasi şöleni yaşadığımız düşüncesindeyim. Bazı ilçelerde bilgisayar sistemleri çökmüş, seçimin sağlıklı sonuçlanmasını istiyorum. Teknolojinin başında bulunan kişiyi göreve çağıryorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçimin manipüle edilmemesini AKP'dekilerin de seçimin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için görev başına geçmesini istediğini belirtti. Bazı ilçelerde yerlerde elektriklerin kesilip sistemin çöktüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, çöken sistemlerin olduğu yerlere bazı CHP milletvekillerinin gidip sandıkların başında beklediklerini belirtti.

-DARÜLACEDE'DE SEÇİM HİZMETİ-

Darülaceze'deki yaşlıların hangi partiye oy verecekleri sorulup alınan yanıtlara göre seçim sandıklarına götürüldüğü konusundaki bir iddiayı soran gazeteciye Kılıçdaroğlu "Evet bu bilgi bize de gelmiştir. Yalnızca AKP'ye oy verecek yaşlılarımız, otobüslere bindirilip seçim sandıklarına götürülmüşler ve oy kullanmalarına izin verilmiştir. Biz bunu tutanaklarla tespit ettik ve avukat arkadaşlarımız bunun peşinde olacaklardır. Tabii ki böyle şeyleri duydukça endişeleniyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu elde edilen verilerin YSK'ya aktarıldığını, teknolojide bir çökme olursa bundan dolayı endişe duyabileceklerini fakat endişelerini açıkça ifade etmek istemediğini belirtti. Bizim istediğimiz sandıkların orana doğru yansıması" diye belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce bazı oy pusulalarının belediye çöplüklerinden çıkması olayıyla ilgili ise "Geçmişte yaşanan bazı kötü olayların yaşanmaması için çabalıyoruz. Birçok arkadaşımız, şu an sandıkların başındalar ve sandıklara sahip çıkıyorlar" dedi.

CHP'li Gürsel Tekin ise elektrik ve teknolojide karşılaşılan sorunlar için "22 Temmuz'da bilgisayar sistemlerinde herhangi bir sorun yaşanmadı fakat geldiğimiz noktada görüyoruz ki bazı ilçelerde yaşanan elektrik kesintileri bizi tedirgin etmekte, sistem arızaları endişelendirmektedir. Önlem alınmazsa ciddi kuşkularımız doğar. Sistemin başındaki insanlara çağrıda bulunmak istiyorum" ifadesini kullandı.

-ANKARA'DA DA ELEKTRİKLER KESİLDİ-

Ankara'da da gecenin ilerleyen saatlerinde peşpeşe kısa sürelerle kesilen elektrikler seçim sonuçlarına ilişkin endişe yarattı. Düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değinen Karayalçın da, Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle'deki alınan sonuçların YSK'nın sistemine aktarılamadığını ve bu iki bölgedeki sonuçlarla seçimi önde bitireceklerini ifade ederek, "Bununla ilgili olarak gerekli girişimler ve uyarılar yapılmıştır. Çankaya'nın çok büyük bir bölümünde elektrikler kesilmiştir. Bunun yaratmış olduğu çok ciddi sorunlar değişik yerlerde yaşanmaktadır. Ben sadece bunları açıklamakla yetinmek istiyordum ama, bu dediklerimi daha da güçlendirecek bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum" dedi. (ANKA)

(AY/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title