Haberler

Ankara Valisi Yüksel Bebek Dostu İlçe ve Hastanalere Plaket Verecek

Ankara Valiliği, "Bebek Dostu" Sağlık Kuruluşlarına Plaket Verecek. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Bebek Dostu Sağlık Ocağı" ve "Bebek Dostu Hastane" Unvanı Alan İlçe Sağlık Grup Başkanlarına, İlçe Kaymakamları ve Hastane Başhekimliklerine Plaket Verecek.

Ankara Valiliği, "Bebek Dostu" sağlık kuruluşlarına plaket verecek. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Bebek Dostu Sağlık Ocağı" ve "Bebek Dostu Hastane" unvanı alan ilçe sağlık grup başkanlarına, ilçe kaymakamları ve hastane başhekimliklerine plaket verecek.

"Bebek Dostu İl" çalışmalarıyla; yenidoğan her bebeğin ilk 6 ay "Sadece anne sütü" ile beslenmesi, 6 aydan sonra ise ek gıdalarla birlikte emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesinin sağlanması, tüm anne adaylarını ve yenidoğan bebeği olan anneleri "anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri ve sağlıklı uygulanması" konusunda bilgilendirilmesi, toplumda gerekli duyarlılığın ve bilincin oluşturulması amaçlanıyor.

Ankara Valiliği'nin yarın saat 11.00'de yapacağı ödül töreninde Keçiören ve Gölbaşı ilçelerinin yanı sıra, 5 hastaneye de plaket verilecek.

-ANA ÇOCUK SAĞLIĞI-AİLE PLANLAMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 1987'DEN BERİ UYGULANIYOR"-

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı 1987 yılından beri uygulanmakla birlikte, anne sütü ile beslenmenin yaygın olduğu, ancak doğru uygulanmasında sorunlar bulunduğu dikkate alınarak, anne sütünün teşviki amacıyla AÇS/AP Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan programla, bebeklerin doğdukları andan itibaren düzenli aralıklarla sağlık personelince izlenmesini sağlamak, yaşamın ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenme uygulamasını teşvik ederek, sağlıklı bir beslenme dönemi içine girmelerini temin etmek, bebeklerin uygun zamanda ve uygun şekilde ek besinlere geçişini sağlamak, bebek ve çocukların düzenli izlenmesi sonucu sağlıklı bir beslenme eğitimi ve davranışı kazandırmak, gelişen beslenme yetersizliklerini ve diğer hastalıkları erken dönemde saptayarak tedavisini sağlamak hedefleniyor.

-1990'DA GELİŞİTİRİLEN BEBEK DOSTU HASTANE KAVRAMI İLE ÖDÜLLENDİRMELER YAPILIYOR-

Bu program kapsamında 1990 yılında "Bebek Dostu Hastaneler" kavramı geliştirildi. Dünya Sağlık Örgütü ile UNICEF ortak bildirisi olan "Başarılı Emzirmede 10 Adım" temel stratejileri çerçevesinde uygulanan programın amacı, hastane doğumlarını içine alacak şekilde anneleri, doğum öncesi dönemden itibaren hazırlayarak doğumdan hemen sonra emzirmeye başlanması ve hastaneden taburcu olduktan sonra da sağlık personeli izlemleri ile emzirmeyi sürdürmeleri konusunda desteklenmelerinin sağlamak. Belirlenen ulusal stratejiler doğrultusunda, Merkez ve İl Eğitim Ekipleri tarafından sağlık personeline yönelik eğitimler yapılarak; "Ulusal Bebek Dostu Hastaneler Değerlendirme Ekibi" tarafından eğitim alan bu hastaneler değerlendiriliyor ve başarılı olan hastaneler, "Anne Sütü Komitesi" kararı ile "Bebek Dostu Hastane" ünvanı ile ödüllendiriliyor.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title