Haberler

Ankara Valisi Topaca Oyunu Kullandı

Ankara Valisi Topaca oyunu kullandı

Başkentte bir sandık görevlisi hayatını kaybetti

Ankara Valisi Ercan Topaca,"10 bin 336 sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor"

"3 milyon 853 bin seçmenimiz var"

"15 bin kişi civarında polisimiz, jandarmamız görev yapıyor"

"Herhangi bir tehdit ve zorlamaya izin vermeyiz"

ANKARA - Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Karapürçek ilçesinde CHP Sandık görevlisi Muzaffer Babayiğit'in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Topaca, bugün 15 bin civarında polis ve jandarmanın görev yaptığını kaydetti.

Seçmenler için sabah 08.00'da oy kullanma süreci başlatıldı. Oyunu ilk kullananlardan biride Ankara Valisi Ercan Topaca oldu. Topaca saat 10.00 civarında Çankaya Reşit Galip İlkokulu'nda referandum için seçim tercihinde bulundu. Topaca'nın beraberinde oğlu Mustafa'da oy kullandı. Vali Topaca, daha sonrasında ise basın mensuplarına seçim sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Vali Topaca, şu ana kadar Ankara'da önemli bir sorunun bulunmadığını kaydederek, "10 bin 336 sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor. 3 milyon 853 bin seçmenimiz var. Yaklaşık burada da gördüğünüz gibi sandık alanlarında, sandık kurulu olan yerlerde güvenlik tedbirlerimiz var. 15 bin civarında polisimiz, jandarmamız görev yapıyor. Şu ana kadar aldığım bilgi itibari ile herhangi bir olumsuzluk yok. Gayet sakin güzel bir şekilde insanlar oyunu kullanmaya, tercihini yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Herhangi bir tehdit ve zorlamaya izin vermeyiz"

Topaca, açıklaması sırasında Karapürçek ilçesinde CHP Sandık görevlisi Muzaffer Babayiğit'in kalp krizi soncu hayatını kaybettiğini belirterek "Yaşanan bu olay dışında bir olumsuz durum yok. Hiçbir endişeye kapılmadan, herhangi bir tereddüt yaşamadan herkes çok rahat bir şekilde oyunu kullanabilir. Polisimiz, jandarmamız diğer görevlilerimiz herkes görev başındadır. Dolayısı ile herhangi bir tehdit ve zorlamaya izin vermeyiz. Önemli olan vatandaşın özgür iradesi ile tercihini sandıkta yansıtmasını sağlayacak ortamı hazırlamak devletimizin görevidir. Biz de kusursuz bir şekilde bunu yapmaya gayret ediyoruz. Gece 12.00'dan itibaren görev yapan polislerimize, jandarmalarımıza teşekkür ediyorum. Devletimize, milletimize kentimize hayırlı uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ercan Topaca Karapürçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title