Haberler

Ankara Valiliği'nden Sokakta Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Protokol

- Ankara Valiliği'nden sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik protokol Ankara Valisi Ercan Topaca: "Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir"ANKARA - Ankara Valisi Ercan Topaca, sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik imzalanan...

- Ankara Valiliği'nden sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik protokol

Ankara Valisi Ercan Topaca :

"Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir"

ANKARA - Ankara Valisi Ercan Topaca, sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik imzalanan protokole ilişkin, "Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir. Dolayısıyla biz ülkemizi, milletimizi, devletimizi seviyoruz. Geleceğimizin emin ellerde olmasını istiyoruz" dedi.

Ankara Valiliği koordinatörlüğünde Başkent'i kapsayan "Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar İl Eylem Planı İşbirliği Protokolü" imzalandı. Valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Ankara Valisi Ercan Topaca, söz konusu protokolün sokakta çalıştırılan, dilendirilen ve istismar edilen çocuklara yönelik olduğunu kaydederek, "Bu protokolle bizim öngördüğümüz husus, bu çocukların bu ortamlardan kurtarılması" ifadelerini kullandı.

Protokolün imzalanmasının ardından çocukların daha sağlıklı bir ortamda yaşamasının mümkün olacağına değinen Topaca, "Eğitimlerini en güzel şekilde tamamlamaları, eğitimlerini tamamlamadan yasalarımıza aykırı bir şekilde bu çocuklarımızın çalıştırılmasının ve istismarın önlenmesi gibi tedbirleri alacağız" şeklinde konuştu.

Topaca, "Bir devlet çocuklarına sahip çıkamıyorsa orada ciddi sorunlar var demektir" ifadelerine yer vererek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir. Dolayısıyla biz ülkemizi, milletimizi, devletimizi seviyoruz. Geleceğimizin emin ellerde olmasını istiyoruz."

Söz konusu protokolün taraflarında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yer alıyor.

Protokolün amacı ise Ankara ilinde sokakta çalıştırılan ve dilendirilen Türkiye vatandaşı veya yabancı uyruklu çocuklara yönelik koruyucu, önleyici çalışmaların oluşturulması, çocukların sağlık, eğitim, sosyal etkinlik gibi temel haklarının karşılanmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilerek, psiko-sosyal gelişmelerini desteklemek olarak belirlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ankara Valiliği Ercan Topaca Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title