Haberler

Ankara: Vakıflar Yasa Tasarısı Görüşmelerinde 'Soros Vakfı' Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Vakıflar Yasa Tasarısı'yla Yabancıların Türkiye'de Vakıf Açmalarına Belli Şartlar Getirilebileceğini Belirterek, 'Soros Vakfı'nın Gittiği Ülkelerde 'Turuncu Devrimler' ile Yönetim Değişiklikleri Yaptığını Savundu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin İse, Eraslan'ın, Tasarıda Olmadığını Kendisinin de Bildiği Unsurları Varmış Gibi Göstererek Kamuoyunu ve Genel Kurul'u Bilerek Yanılttığını İleri Sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Vakıflar Yasa Tasarısı'yla yabancıların Türkiye'de vakıf açmalarına belli şartlar getirilebileceğini belirterek, 'Soros Vakfı'nın gittiği ülkelerde 'turuncu devrimler' ile yönetim değişiklikleri yaptığını savundu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, Eraslan'ın, tasarıda olmadığını kendisinin de bildiği unsurları varmış gibi göstererek kamuoyunu ve Genel Kurul'u bilerek yanılttığını ileri sürdü.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Vakıflar Yasa Tasarısı'nda söz alan CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, "Tasarıyla, yabancıların Türkiye'de vakıf açmalarına belli şartlar getirilebilirdi" diyerek, Soros Vakfı'nın gittiği ülkelerde "turuncu devrimler" ile yönetim değişiklikleri yaptığını iddia etti. Eraslan, bu devrimlerin devam ettiğini öne sürerken, "Soros Vakfı, bu ülkeleri ABD'nin hegomonyası altına almak istiyor. Türkiye'de de bu vakfın yandaşları ve böyle bir tehlike var" dedi. Eraslan'ın bu konuşması üzerine söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Eraslan'ın, tasarıda olmadığını kendisinin de bildiği unsurları varmış gibi göstererek kamuoyunu ve Genel Kurulu bilerek yanılttığını söyledi. CHP'nin, tasarının kötü hazırlandığını söylemesini üzüntü ile karşıladığını kaydeden Şahin, "Tasarıyla, yabancı ülkelerde kurulmuş vakıfların Türkiye'de şube açmalarının önünün açıldığını söylüyorlar. Bu husus bu tasarıyla getirilmedi, zaten Medeni Kanu'nda var" dedi. CHP'nin, 'ABD'den birisinin gelip vakıfların yöneticisi olabileceği' yönündeki eleştirisine de katılmadığını kaydeden Şahin, tasarının 3. maddesinde, vakıfların yöneticisinin Türk olması gerektiğinin belirtildiğine işaret etti.

Vakıflar Yasa Tasarısı'nın Genel Kurul'daki görüşmeleri sürerken 2 bölüm de kabul edildi. 3. bölüm üzerindeki görüşmeler ise sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title