Haberler

Ankara: Uzlaştırma Kurulu'nun Kararı ve Enflasyon Farkının Ödenmesi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun 2007 Yılı İçin Kamu Çalışanlarına Verilecek Artışa İlişkin Almış Olduğu Kararın, Bütçeye 3 Katrilyona Liraya Yakın İlave Yük Getirdiğini Belirterek, "Bunun Karşılanması Çok Zor Gözüküyor" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun 2007 yılı için kamu çalışanlarına verilecek artışa ilişkin almış olduğu kararın, bütçeye 3 katrilyona liraya yakın ilave yük getirdiğini belirterek, "Bunun karşılanması çok zor gözüküyor" dedi.

Şahin, Başbakanlık Merkez Binası'ndan çıkışında gazetecilerin toplu görüşme sürecine ilişkin sorularını cevapladı. Memur konfederasyonlarıyla Perşembe günü saat 10.30'da tekrar biraraya geleceklerini ve Uzlaştırma Kurulu'nun kararını değerlendireceklerini belirten Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun kararının 3 katrilyon liraya yakın ilave yük getirdiğini kaydetti. "Bunun karşılanması çok zor gözüküyor" diyen Şahin, "Karşılamanın tek yolu var, o da yatırımlardan o kadar parayı personel giderlerine aktarmaktır" diye konuştu.

Perşembe günü konfederasyonların konuyla ilgili farklı yaklaşımları olup olmadığını kendilerinden dinleyeceğini ifade eden Şahin, "Aksi halde Anayasa ve ilgili yasaya göre 2007 yılıyla ilgili memur maaşlarına ne kadar artış yapılacağı konusunu Bakanlar Kurulu kararlaştırabiliyor. Bakanlar Kurulu bu konuda bir karar verecek. Onu da hükümet sözcümüz açıklar" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyon farkının ne zaman ödeneceğine yönelik bir soru üzerine Şahin, söz konusu ödemeye ilişkin Bakanlar Kurulu'nda imza açıldığını ve kendisinin de dün imzaladığı söyledi. Bakanlar Kurulu toplanmadığı için imza kartonunun Bakanlar Kurulu üyelerini dolaştığını kaydeden Şahin, "Sanıyorum hafta başına kadar yetişir. Bu en kısa sürede, 1 Temmuz'dan itibaren farklarıyla birlikte memurlarımıza vereceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title