Haberler

Ankara: Ulusal İnovasyon Girişimi Çerçeve Raporu Paylaşım Toplantısı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Rekabet Gücünün Artırılmasında Bilim ve Teknolojinin Önemine Vurgu Yaparak, 2007 Yılı İçin Ar-ge Fonunun 741 Milyon YTL'den 903 Milyon YTL'ye Çıkarıldığını Bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, rekabet gücünün artırılmasında bilim ve teknolojinin önemine vurgu yaparak, 2007 yılı için AR-GE fonunun 741 milyon YTL'den 903 milyon YTL'ye çıkarıldığını bildirdi.

Sheraton Otel'de düzenlenen 'Ulusal İnovasyon Girişimi Çerçeve Raporu Paylaşım' konulu toplantıya, icra kurulu başkanları Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ile Eş Başkan Dr. Erdal Karamercan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı katılarak, ulusal inovasyon girişimiyle ilgili birer konuşma yaptı. İnovasyonun "değişiklik yapmak, yenilik çıkartmak" anlamları taşıdığını belirten Rektör Doğramacı, inovasyonun önemini anlattı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, toplantı öncesinde gazetecilerin, Halk Bankası'nın özelleştirilmesi ve Türk bankacılık sistemindeki yabancı payın oranıyla ilgili sorulara, "Sektörde olumlu gelişmeler var. Banka aktifleri artmakta. Bankacılık sektöründe yabancıların payı yüzde 15. Borsa payıyla birlikte yüzde 31 oldu. 6 ay içinde Halk Bankası'nın özelleştirilmesi dahil yabancı payının borsa payları hariç yüzde 30 civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

Şener, toplantıda yaptığı konuşmada da 2007 yılı konsolide bütçe kalemleri arasında yer alan araştırma geliştirme çalışmaları için ayrılan ve artırılan fona dikkat çekti. İnovasyonu bilginin ekonomik faydaya dönüştürülmesi olarak tanımlayan Şener, "Yeniliklerin büyük kısmı, bilimsel ve teknolojik faaliyetlerle, AR-GE çalışmalarıyla ortaya çıkar. Biz hükümet olarak 2002 yılında AR-GE için 150 milyon YTL, 2005'te 555 milyon YTL, 2006 yılında 741 milyon YTL ayırdık. 2007 yılında da bu fonları yine artırarak 903 milyon YTL'ye çıkarttık. Rekabet gücünün artırılmasında, ekonomik değerlerde katma değer artırılmasında AR-GE faaliyetleri önemlidir" şeklinde konuştu.

Toplantı, İnovasyon Çerçeve Raporu'nun açıklanmasıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title