Haberler

Ankara: Üç Çocuklarını Kuş Gribine Kurban Veren Koçyiğit Ailesinin "Bebek" Sevinci

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde Üç Çocuklarını Kuş Gribine Kurban Veren Koçyiğit Ailesi Bebek Bekliyor.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde üç çocuklarını kuş gribine kurban veren Koçyiğit ailesi bebek bekliyor.

3 yıl önce kordonlarını bağlatan Marifet Koçyiğit (41), çocuklarının ölümü üzerine tüplerini açtırdı ve doktorların "Çok düşük bir ihtimal" demesine rağmen hamile kaldı. Baba Zeki Koçyiğit (42), eşinin 2 aylık hamile olduğunu ve doğacak çocuğa ölen 3 çocuklarından birinin ismini vereceklerini söyledi. Kuş gribine Fatma (15), Mehmet Ali (14) ve Hülya (11) isimli üç evlatlarını kurban veren Zeki-Marifet Koçyiğit çifti, yaşadıkları acı günlerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ aracılığıyla tahsis ettiği eve yerleşti. Zeki Koçyiğit, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı DÖSİM'de geçici işçi statüsüyle işe başladı. Marifet Koçyiğit, eşine 3 yıl önce başka çocuk istemediği için bağlattığı kordonlarını tekrar açtırmak ve yeniden anne olmak istediğini söyledi. Çift kordonların açılmasına karar verirken, Marifet Koçyiğit memleketi Ağrı'ya dönerek Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde tedaviye başladı. Ancak doktorlar acılı kadının yaşının geçtiğini ve kordonların 3 yıldır bağlı olduğunu belirterek, yeniden hamile kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Fakat Marifet Koçyiğit başarılı bir operasyon geçirdi.

Doktorların "Hamile kalması mümkün değil" dediği Marifet Koçyiğit, yapılan son kontrollerde 2 aylık hamile olduğunu öğrenince bir anda dünyanın en mutlu kadını oldu.

Baba Zeki Koçyiğit, doğacak çocuğa ölen 3 çocuklarından birinin ismini vereceklerini söyledi. Üç çocuğu öldükten sonra sabredip sürekli Allah'a dua ettiklerini ifade eden acılı baba, "Çocuklar hayattayken eşimin kordonlarını bağlattık. Ama çocukların ölümünden sonra eşimle birlikte acımızı hafifletmek için yeniden çocuk sahibi olama ve kordonları açtırmaya karar verdik. Hastaneye başvurduk, doktorlar kordonları bağlatalı 3 yıl olduğu için eşimin yeniden hamile kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Biz Allah'a yalvardık, sabrettik ve ameliyat sonunda eşim tekrar hamile kaldı. Doğacak çocuğumuza ölen 3 çocuğumuzdan birinin ismini vereceğiz. Bir din görevlisine sormak istiyorum" şeklinde konuştu.

Zeki Koçyiğit, "Yaşadığınız bu kadar büyük acıdan sonra yeniden baba olmak nasıl bir duygu?" şeklindeki soruya ise, "Evlat acısı çok büyük. Büyük acılar yaşadık. Şimdi hayata daha farklı bakıyoruz. 4 çocuğumdan sadece biri yaşıyor. Şimdi oğlumun bir kardeşi olmasını istiyorum. Çok mutluyum" cevabını verdi. Dün gece rüyasında ölen çocukları Fatma, Mehmet Ali ve Hülya'yı gökyüzünde birer yıldız görünümünde gördüğünü anlatan dertli baba, doğacak çocuklarının hayatlarına yeni bir renk katacağını belirtti.

Birer gün arayla üç çocuğunu kaybeden ve yaşadığı kabus dolu günleri bir türlü unutamayan acılı anne Marifet Koçyiğit ise yeni doğacak çocuğuyla teselli bulacağını kaydetti. Gözüyaşlı anne, en büyük isteğinin çocuğunun sağlıklı doğması olduğunu belirterek, henüz cinsiyeti belli olmayan bebeğe ölen üç çocuğundan birinin ismini vermeyi çok arzu ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title