Haberler

Ankara Tuz Gölü'ne 7'den 70'e Ziyaretçi Akını

Tuz Gölü'ne 7'den 70'e ziyaretçi akınıZeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- TÜRKİYE'nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük Gölü olan Tuz Gölü'ne sıcak yaz günlerinde 7'den 70'e ayaklarını sokup serinlemek isteyenlerin ziyaretçi akınına uğruyor.

Tuz Gölü'ne 7'den 70'e ziyaretçi akını

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- TÜRKİYE'nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük Gölü olan Tuz Gölü'ne sıcak yaz günlerinde 7'den 70'e ayaklarını sokup serinlemek isteyenlerin ziyaretçi akınına uğruyor.

Yaz sıcaklarının arttığı bu aylarda Tuz Gölüne ziyarete giden vatandaşlar, kısmen suları çekilen gölün üzerinde açılmış çukurlarda biriken tuzlu suya çıplak ayaklarını sokuyorlar. Ayak kokusuna iyi geldiği için hem de çeşitli hastalıkların dermanı olduğu için çıplak ayakları ile tuzlu suya giren vatandaşlar, bu sırada beyaz bir doğa harikası üzerinde vakit geçiriyorlar. Ailesi ve kız arkadaşları ile gelenler,özellikle akşam vakti Töz Gölü üzerined güneşin batışını izlerken, çektikleri fotoğraflarla bu anı ölümsüzleştiriyorlar.

Ankara-Aksaray E-90 Karayolu üzerinde ve Şereflikoçhisar'ın sınırları içinde bulunan Tuz Gölü'ne yaz dönemi nedeniyle ziyaretçilerin arttığı belirtiliyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şereflikoçhisar Tuz Gölü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title